Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos
De multa vreme aveam pofta de cornulete, bune si fragede, ca in copilarie. Asa ca a venit la fix propunerea soacrei mele de a face impreuna "ceva dulce" si rapid.
Ne-am ales cu un bol maree plin de cornulete!!!
Am folosit:
Aluatul se pregateste din ingredientele enumerate mai sus si se framanta pana devine foarte consistent.
Se intinde aluatul pe masa intr-o foaie subtire si se taie cu un pahar, formand cerculete de aluat.
Umplutura o pregatim amestecand gem de prune cu nuci, cacao si nuca de cocos. Obtinem o crema cu care vom umple cornuletele.
Pe fiecare cerc de aluat se pune in mijloc o lingurita de crema si se inchid sub forma unor semilune.
Noi am facut si sub alta forma, am taiat aluatul in fasii lungi apoi in dreptunghiuri mici si le-am umplut cu rahat.
Le-am lasat in cuptor aproximativ 25 de minute la foc mediu.
Cand sunt calde le dam prin zahar pudra si apoi le savuram cu pofta.
Sunt foarte bune sa le consumati si zilele urmatoare fiindca raman fragede.
Pofta buna!
Ne-am ales cu un bol maree plin de cornulete!!!
Am folosit:
- Pentru aluat: 200 gr untura, 100 gr iaurt simplu, 1 ou, un praf de sare, un cub de drojdie, faina cat cuprinde;
- Pentru umplutura: 300 gr gem de prune, 2 lingurite cacao, 150 gr nuci maruntite, 80 gr nuca de cocos, rahat.
Aluatul se pregateste din ingredientele enumerate mai sus si se framanta pana devine foarte consistent.
Se intinde aluatul pe masa intr-o foaie subtire si se taie cu un pahar, formand cerculete de aluat.
Umplutura o pregatim amestecand gem de prune cu nuci, cacao si nuca de cocos. Obtinem o crema cu care vom umple cornuletele.
Pe fiecare cerc de aluat se pune in mijloc o lingurita de crema si se inchid sub forma unor semilune.
Noi am facut si sub alta forma, am taiat aluatul in fasii lungi apoi in dreptunghiuri mici si le-am umplut cu rahat.
Le-am lasat in cuptor aproximativ 25 de minute la foc mediu.
Cand sunt calde le dam prin zahar pudra si apoi le savuram cu pofta.
Sunt foarte bune sa le consumati si zilele urmatoare fiindca raman fragede.
Pofta buna!
am sa le fac si va spun cum au iesit
Delicioaseeee,,,,,mmmmm,,,,,,mie imi plac la nebunie,,,,yamiiiii,,,puppp!!
... delicioase semilunele tale:)...Mi imi plac cele cu dulceata:D
O seara faina!pup!
Anonim, spor la bucatarit!
Merci Mirela! Pupici.
Violette, multumesc! Si mie imi plac mai mult cele cu dulceata/gem decat cele cu rahat:)
exceptionale, deja le simt cum se topesc in gura...........
Anonim, multumesc! Sunt cu adevarat buune si fragede!
Tare bune cornuletele. imi place sa le am in casa sa le servesc langa cafea :) si gu gem si cu rahat ..si cu nuca...cornulete sa fie :). te pup
Sunt bune cu orice umplutura si se pastreaza bine cateva zile! Nu cred ca se vor demoda niciodata cornuletele:)
Pupici Timea!