Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos














De multa vreme aveam pofta de cornulete, bune si fragede, ca in copilarie. Asa ca a venit la fix propunerea soacrei mele de a face impreuna "ceva dulce" si rapid.

Ne-am ales cu un bol maree plin de cornulete!!!

Am folosit:
  • Pentru aluat: 200 gr untura, 100 gr iaurt simplu, 1 ou, un praf de sare, un cub de drojdie, faina cat cuprinde;
  • Pentru umplutura: 300 gr gem de prune, 2 lingurite cacao, 150 gr nuci maruntite, 80 gr nuca de cocos, rahat.

Aluatul se pregateste din ingredientele enumerate mai sus si se framanta pana devine foarte consistent.

Se intinde aluatul pe masa intr-o foaie subtire si se taie cu un pahar, formand cerculete de aluat.

Umplutura o pregatim amestecand gem de prune cu nuci, cacao si nuca de cocos. Obtinem o crema cu care vom umple cornuletele.

Pe fiecare cerc de aluat se pune in mijloc o lingurita de crema si se inchid sub forma unor semilune.

Noi am facut si sub alta forma, am taiat aluatul in fasii lungi apoi in dreptunghiuri mici si le-am umplut cu rahat.

Le-am lasat in cuptor aproximativ 25 de minute la foc mediu.

Cand sunt calde le dam prin zahar pudra si apoi le savuram cu pofta.

Sunt foarte bune sa le consumati si zilele urmatoare fiindca raman fragede.

Pofta buna!

10 Response to "Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos"

  1. Anonim says:

    am sa le fac si va spun cum au iesit

    mirela says:

    Delicioaseeee,,,,,mmmmm,,,,,,mie imi plac la nebunie,,,,yamiiiii,,,puppp!!

    violette says:

    ... delicioase semilunele tale:)...Mi imi plac cele cu dulceata:D

    O seara faina!pup!

    Danutza says:

    Anonim, spor la bucatarit!

    Danutza says:

    Merci Mirela! Pupici.

    Danutza says:

    Violette, multumesc! Si mie imi plac mai mult cele cu dulceata/gem decat cele cu rahat:)

    Anonim says:

    exceptionale, deja le simt cum se topesc in gura...........

    Danutza says:

    Anonim, multumesc! Sunt cu adevarat buune si fragede!

    Timea says:

    Tare bune cornuletele. imi place sa le am in casa sa le servesc langa cafea :) si gu gem si cu rahat ..si cu nuca...cornulete sa fie :). te pup

    Danutza says:

    Sunt bune cu orice umplutura si se pastreaza bine cateva zile! Nu cred ca se vor demoda niciodata cornuletele:)
    Pupici Timea!

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.