Roşia


Roşia (pătlăgica roşie sau mult mai rar tomata), numită ştiinţific Solanum lycopersicum, este o planta din familia Solanacea, apropiată pe linie genetică de următoarele plante, de asemenea originare din "Lumea Nouă", tutun, ardei, cartof, vanata. Roşia este o plantă nativă a sudului Americii de Nord şi nordului Americii de Sud, având un areal natural de extindere din centrul Mexicului pînă în Peru.

Termenul denumeşte, de asemenea, fructul cărnos al plantei, care este una dintre legumele cele mai importante din alimentaţia umană, consumată în stare proaspătă sau preparată. Ocupă locul doi, după cartof, între legumele utilizate în bucătărie.

Retete cu rosii: http://retetegg.blogspot.ro/2012/09/retete-cu-rosii.html



100 grame


Calorii

18
Proteine 0.9
Lipide 0.2
Carbohidrati 3.9
Fibre 1.2 

0 Response to "Roşia"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.