Bomboane Raffaello
By http://retetegg.blogspot.com/
Dragii mei, v-am promis bomboanele acestea in varianta 2012 si am incercat sa ma tin de promisiune cat mai repede.
Ele au fost pe primul loc si la voturi si la comentarii in urma sondajului cu retete din trecut, iar daca ma intrebati pe mine ce alegeam, cred ca tot bomboanele raffaello!
Sunt foarte bune, sunt destul de simplu de facut acasa, as zice ca si o persoana care nu prea le are cu gatitul s-ar descurca sa le faca, daca urmeaza reteta. Am adus cateva modificari la reteta anterioara si pot spune ca sunt mult mai bune asa, seamana la gust mult mai mult cu originalul!
Am folosit:
Dragii mei, v-am promis bomboanele acestea in varianta 2012 si am incercat sa ma tin de promisiune cat mai repede.
Ele au fost pe primul loc si la voturi si la comentarii in urma sondajului cu retete din trecut, iar daca ma intrebati pe mine ce alegeam, cred ca tot bomboanele raffaello!
Sunt foarte bune, sunt destul de simplu de facut acasa, as zice ca si o persoana care nu prea le are cu gatitul s-ar descurca sa le faca, daca urmeaza reteta. Am adus cateva modificari la reteta anterioara si pot spune ca sunt mult mai bune asa, seamana la gust mult mai mult cu originalul!
Am folosit:
- 200 gr unt nesarat, 150 gr lapte praf, 150 gr zahar pudra, 200 gr foaie de napolitana maruntita, 1 esenta concentrata de lamaie, 200 gr cocos, migdale.
Untul (la temperatura camerei) l-am frecat bine cu zaharul pudra.
Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat.
Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2 linguri de cocos.
Am jonglat cu cantitatile astfel incat sa obtin un aluat omogen, dar destul de tare ... ca o plastilina.
Compozitia am lasat-o la frigider 30-40 de minute, apoi am modelat bomboanele.
*Le facem mai mari sau mai mici dupa preferinta. Eu am incercat sa le modelez in functie de marimea migdalelor.
Practic (vedem in poze) am luat o bucata de compozitie, am aplatizat-o intre palme, am pus o migdala si am inchis, formand o bila. Am modelat-o intre palme.
Am pus cocosul intr-un bol si am tavalit bomboanele prin el. Le-am asezat pe farfurie si am tinut la frigider pana am servit.
*Ca la gomboti e toata procedura :)
Pofta buna si sper sa va mai fac o surpriza pana la finalul saptamanii, mai exact papanasii ;)
Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat.
Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2 linguri de cocos.
Am jonglat cu cantitatile astfel incat sa obtin un aluat omogen, dar destul de tare ... ca o plastilina.
Compozitia am lasat-o la frigider 30-40 de minute, apoi am modelat bomboanele.
*Le facem mai mari sau mai mici dupa preferinta. Eu am incercat sa le modelez in functie de marimea migdalelor.
Practic (vedem in poze) am luat o bucata de compozitie, am aplatizat-o intre palme, am pus o migdala si am inchis, formand o bila. Am modelat-o intre palme.
Am pus cocosul intr-un bol si am tavalit bomboanele prin el. Le-am asezat pe farfurie si am tinut la frigider pana am servit.
*Ca la gomboti e toata procedura :)
Pofta buna si sper sa va mai fac o surpriza pana la finalul saptamanii, mai exact papanasii ;)
Mie imi plac alea cu lapte condensat ;) O sa incerc si asa ! Da ce rozalie esti ;) Pupici
ce bine arataaaa!!!!!...vreau si eeeeeuuuu!!!!
ce bune si frumoase sunt!!!! pup
Da, stiu si reteta cu lapte condensat dar la noi aici (Pitesti) eu n-am gasit pana acum lapte condensat:((
Hi hi, nu-mi prea place sa-mi pozez mainile, dar deh cum era sa explic:)) Pupici!
Anonim, multumesc! Te servesc cu placere!
Merci mult Danutza! Pupici!
Cu siguranta voi incerca si eu reteta. Pupici!
Merita incercata Nely! Te pup!!
Foarte bine arata...nu am facut niciodata...trebuie sa incerc si eu!
pupici!
Eu le-am evitat mult timp de teama ca n-o sa-mi iasa, dar au iesit intotdeauna foarte ok;) Pupici!
Eu fac bomboanele astea de ma spetesc si niciodata nu-mi raman de poza:)Fiica-mea le devoreaza din start!
La mine e poza inainte de toate, desi uneori ma uit la ai mei cum mor de pofta cat fac eu poze si ei asteapta:))Pup!
Nu le-am facut demult,si ar trebui pentru ca sunt tare bune.Pup!
Mihaela, nici eu nu le fac des, acum a fost chiar o ocazie buna sa le refac in urma voturilor:)Te pup!
Bombonelele tale erau perfecte ptr tortuletul meu ;) ... sunt delciosae !!
Se pare ca zilele astea am fost amandoua cu gandul la raffaello:) Minunat si tortul tau! La multi ani! Pup!
par destul de gustoase si frumoase.trebuie sa incerc si eu....sa-i fac iubitului :)felicitari
Multumesc! Nu sunt ele exact ca cele din oras, dar cu siguranta sunt o supriza placuta daca le pregatesti cu dragoste pt cineva special ;)
Mult spor!