Cochilii cu ciuperci și cârnați





Asa cum spuneam si in postarea anterioara, de astazi am 5 volume ale lui Jamie Oliver ... si deja prevad multe incercari culinare inspirate din ele :).

Prima reteta inspirata din cartea lui: "Pappardelle cu carnati picanti si amestec de ciuperci salbatice".

Bineinteles ca eu am adaptat reteta putin astfel incat sa iasa delicioasa si cu ingredientele pe care le aveam la indemana. In loc de pappardelle am folosit conchiglii, carnatii picanti i-am inlocuit cu unii semi-afumati si ciuperci am folosit champignon. Pentru savoare am adaugat si putin vin.

Deci, avem nevoie de:
  • paste (de orice tip), 300 gr ciuperci, 1 ceapa, 3-4 catei de usturoi, 250 gr carnati semi-afumati sau picanti, cimbru, oregano, busuioc, patrunjel, 100 gr parmezan, sare, piper, 2 linguri de vin.

Cochiliile le-am pus la fiert in apa cu sare si ulei.

Am prajit ceapa, usturoiul si carnatii (tocate marunt) in putin ulei, pana s-au rumenit usor. Apoi am adaugat ciupercile taiate felii, vinul si condimentele si am calit pana s-a evaporat lichidul.

Am oprit focul si am adaugat si patrunjelul tocat fin.

Pastele le-am scurs bine si le-am asezat pe o farfurie adaugand amestecul de ciuperci si carnati deasupra. La final am presarat parmezan ras.

Un deliciu!

0 Response to "Cochilii cu ciuperci și cârnați"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.