Porumbul




Porumbul conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu. Magneziul, care este prezent în cantităţi mari în porumb completează într-un mod excelent lipsa acestui element datorată bolilor legate de îmbătrânirea organismului.

150 de grame de porumb acoperă aproximativ 25 % din cantitatea necesară de vitamina B1 pentru un adult. Porumbul conţine de asemenea un anti – oxidant important şi anume vitamina E, care ne protejează împotriva artritei. Introducerea porumbului în meniul nostru zilnic micşorează riscul apariţiei bolilor de inimă şi a cancerului. Hidrocarburile cuprinse în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii.

Porumbul are o utilizare foarte variată în bucătărie. Din făina de porumb se coace pâine si prăjituri, precum şi se face polenta italiană. Este baza pentru tortillas mexicane – care la rândul lor reprezintă baza pentru tacos sau enchiladas. Se adaugă la salate, iar fierbinte se serveşte cu felurile de mâncare pe bază de carne. Se consumă şi sub forma pop-cornului sau corn flakes. Este utilizat la producţia bourbon-ului.

Delicios in Salata de ton

0 Response to "Porumbul"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.