Leap day traditions


By http://retetegg.blogspot.com/

Imediat ce am aflat de traditia irlandeza 'Leap day' m-am gandit sa va spun si voua cate ceva. Multi probabil ca nu stiau despre ea, asa cum nici eu nu am stiut:)

Pe data de 29 Februarie, adica o data la 4 ani, femeia are voie sa ceara de barbat pe alesul inimii ei, spune traditia irlandeza.

Aceasta traditie a inceput prin secolul V, cand Sf. Bridget s-a plans Sf. Patrick cum ca femeile trebuie sa astepte prea mult ca sa fie cerute de neveste. Asa se face, ca Sf. Patrick a 'legalizat' aceasta zi 'The Leap Day' - cand orice femeie poate sa puna intrebarea magica: "Vrei sa fii sotul meu?"

In cazul in care barbatul refuza, traditia spune ca acesta trebuie sa plateasca o suma de bani. De asemenea trebuie sa-i ofere femeii 12 perechi de manusi ca ea sa-si acopere rusinea ca nu are un inel pe deget.

E o traditie foarte interesanta, mai ales pentru fetele care nu sunt inca maritate asa ca mine :)

Desi multi probabil considera ca "vai, cum sa ceri tu barbatul de sot?" mie mi se pare o chestie foarte tare, de ce sa nu o faci ... poate e baiatul mai timid sau se decide mai greu? :))

Oricum ar trebui sa ne gandim ca practic se inverseaza rolurile si putem sa ne dam seama si noi prin ce trec barbatii atunci cand trebuie sa puna marea intrebare ... sunt ei barbati, dar in sufletul lor cred ca au emotii cand fac acest pas :)

So, curaj fetelor, nu doar de Leap Day ci orice zi in care simtiti ca sunteti pregatite sa faceti marele pas :) Si daca va refuza, nu uitati ca sunt si beneficii:)

2 Response to "Leap day traditions"

  1. Marina says:

    I can read your recipe better than just text, so sorry, didn't understand much, but happy March, Danutza! Hope to see more of your beautiful recipes!

    Danutza says:

    The post was about the leap day tradition :) Thank you for your visit!!

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.