Mărarul


Mărarul (Anethum graveolens) este o plantă anuală, cu viață scurtă, nativă sud-vestului și centrului Asiei.

Mărarul are un gust uşor asemănător cu al chimenului şi face parte din categoria aromelor dulci folosite în bucătărie. Seminţele de mărar se cumpără nemăcinate şi se depozitează în borcane închise ermetic şi se ţin la întuneric.Mărarul se foloseşte la murături şi mai ales la prepararea peştelui. Este de nelipsit din bucătăriile scandinave.

Se foloseşte la aromarea sosurilor, la preparate cu ouă, la aromarea maionezelor şi la prepararea oţeturilor şi uleiurilor aromate. În bucătăriile mediteraneene este folosit şi în aluaturile pentru pizza, plăcinte sau turte de tip foccacia. Legumele şi zarzavaturile care se potrivesc foarte bine cu aroma de mărar sunt fasolea, ciupercile, lintea, varza, cartofii.

Frunzele proaspete de mărar pot aroma salatele de legume verzi. În stare proaspătă sau uscată mărarul se foloseşte la prepararea marinatelor pentru carne de vită sau vânat.

Adăugat în preparatele culinare acesta poate suplini absenţa sării.

0 Response to "Mărarul"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.