Usturoiul



În unele zone ale ţării noastre este cunoscut şi sub denumirea de: ai. Plantă legumicolă bienală, cu frunze lanceolate alungite şu cu bulbul format din mai mulţi bulbi mici bogaţi în substanţe nutritive şi în vitamine, originară din Africa şi Asia Centrală, introdusă în Europa în cultură încă din antichitate şi folosită în scopuri condimentare şi terapeutice. Atât în medicina tradiţională cât şi în cea ştiinţifică se folosesc bulbii (căţeii) şi frunzele verzi.

Arabii considera ca daca se combina ceapa cu usturoiul la aceeasi masa, ambele mirosuri se neutralizeaza. Usturoiul, frecat bine cu ulei, inainte de a fi consumat, isi atenueaza foarte mult mirosul. Salata verde, laptele crud, boabele de ienupar reduc si ele mirosul. Consumul de fructe, dupa ce ati mancat usturoi, are de asemenea o contributie importanta in atenuarea mirosului. Toate acestea sunt valabile si pentru ceapa.

100 grame

Calorii

137
Proteine 6.8
Lipide 0.1
Carbohidrati 26.3
Fibre 0

0 Response to "Usturoiul"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.