Piftie de porc (Răcitură)
Daca de Craciun am avut toba, lebar si carnati, de Revelion am facut musai si piftie.
Reteta nu e asa de complicata cum mi se parea mie acum cativa ani cand o asistam pe mama la pregatitul piftiei.
Probabil acum mi s-a parut accesibila fiindca am facut-o chiar eu, dupa gustul meu.
Nu e asa de aspectuoasa cum am vazut ca au facut-o alte gospodine harnice din blogosfera, asta pentru ca ai mei nu o vor cu legume sau ou prin ea. O vor simpla, doar cu multa carne. :)
Am folosit:
Reteta nu e asa de complicata cum mi se parea mie acum cativa ani cand o asistam pe mama la pregatitul piftiei.
Probabil acum mi s-a parut accesibila fiindca am facut-o chiar eu, dupa gustul meu.
Nu e asa de aspectuoasa cum am vazut ca au facut-o alte gospodine harnice din blogosfera, asta pentru ca ai mei nu o vor cu legume sau ou prin ea. O vor simpla, doar cu multa carne. :)
Am folosit:
- 1 picior mare de porc cu mult sorici si multa carnita, usturoi (puneti cat vreti dupa gust), sare, foi de dafin, boabe de piper, gelatina optional (eu nu am pus fiindca s-au inchegat foarte bine fara).
Piciorul de porc portionat l-am pus intr-o oala mare la fiert cu apa cat sa-l acopere. Am adaugat boabe de piper si foi de dafin.
Cand piciorul a fiert, scoatem foile de dafin si piperul, apoi scoatem carnea si soriciul de pe oase.
Asezam carnea si soriciul in castroane (farfurii, boluri - in functie de preferinte).
In zeama de la carne punem sare si usturoi tocat foarte marunt. O adaugam in castroane peste carne.
Va recomand sa lasati piftia cel putin 12 ore intr-un loc racoros, eventual in frigider.
Reteta este un succes garantat, noi am mancat cu mare pofta piftie vreo 2 zile.
arată perfect:) ca la mama acasă:)
la mulţi ani!
Multumesc!
La multi ani!
Imi aduci aminte de copilarie.Asa punea si mama piftia,in farfurii ,dar aveam loc pt ca stateam la curte.
Acum eu fac piftia la fel,numai ca pun totul intr-o tava mare ,adanca si cand o pun la masa tai din ea cu portia.
L amulti ani!