Prajitura cu nuci si stafide















Astazi a fost o zi frumoasa si insorita in Bucuresti. Dupa o plimbare prin Cismigiu am ajuns acasa cam infometati. Si cum tot aveam pofta si de ceva dulce, am facut repede o prajitura delicioasa care sa ne potoleasca si pofta si foamea:)

Am folosit:
  • 2 oua, o cana de lapte (am folosit o cana mai mare de ceai, aproximativ 300 ml), o cana (aceeasi cana) ulei, o cana (aceeasi cana) zahar, esenta de vanilie si de lamaie, zahar vanilat, praf de copt, faina cat cuprinde compozitia, nuci si stafide (cantitatea dupa preferinte:)), glazura de ciocolata (optional).
La inceput, pentru compozitia lichida, am folosit un vas pentru mixer. Am amestecat timp de 5 minute ouale cu zaharul. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec cu mixerul. Compozitia obtinuta am pus-o intr-un bol mare, am adaugat esentele, zaharul vanilat, praful de copt si apoi treptat faina. Am continuat sa amestec cu mixerul pana cand compozitia s-a omogenizat si la final am pus nucile maruntite si stafidele.

Am tinut prajitura in cuptor aproximativ 30 de minute la foc potrivit.

Dupa ce s-a racit am taiat-o si am glazurat-o cu ciocolata.

Super delicioasa! Pofta buna!

2 Response to "Prajitura cu nuci si stafide"

  1. Nicole says:

    Buna!
    Pare delicioasa prajitura ta si usor de facut. Exact de ceea ce am nevoie! Insa am cateva nelamuriri:
    1. cana de lapte este folosita pt. a masura si uleiul si zaharul? adica sunt cantitati egale?
    2. cum adica faina cat cuprinde? Cat cuprinde vasul sau cat curpinde compozitia ca sa aiba o anumita consistenta? cam cum ar trebui sa fie consistenta compozitiei? tu cata faina ai folosit?

    Danutza says:

    la faina am specificat in sectiunea cu ingrediente daca te uiti atent, cat cuprinde compozitia:)
    la cana am presupus ca daca voi specifica la lapte ca e de 300 de ml se intelege ca si pt celelate este folosita aceeasi cana:)

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.