Tort cu cremă de lămâie, ananas şi mure
By http://retetegg.blogspot.com
Asa cum v-am promis zilele trecute, am revenit cu reteta de tort. Tortul delicios de la aniversarea noastra, pe care l-am papat fuguta:)
A fost un tort facut in casa, cu ingrediente proaspete si cu multa dragoste!
Am folosit:
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut spuma cu zaharul, am adaugat galbenusurile, praful de copt stins in otet, zaharul vanilat si faina.
Am turnat compozitia intr-o tava rotunda si am copt blatul. Il verificam daca e gata cu scobitoarea.
(Pentru o culoare deosebita a blatului va recomand ouale de tara, care sunt mai galbene)
Crema:
Am pus intr-un vas laptele, coaja de lamaie, zaharul vanilat si zaharul si am amestecat pana s-a topit. Am pus apoi vasul de foc, am adaugat faina si am omogenizat bine sa nu faca cocoloase.
Amestecam continuu pana devine consistenta ca o budinca.
Am luat vasul de pe foc, am adaugat margarina si zeama de lamaie. Dupa ce am omogenizat bine crema, lasam 30 de minute la loc racoros.
Am taiat blatul in 3 felii.
L-am insiropat cu lapte (folositi sirop daca doriti), am pus pe fiecare felie crema si ananas.
Pe ultima felie am pus frisca, am decorat [sa zicem oarecum frumos:))] cu frisca si pe margini si deasupra am asezat murele (culese chiar de noi).
Din lipsa de prea multa inspiratie am facut un '2' pe tort, simbolul anilor aniversati:) Asta asa, in loc de lumanarele:)
Tortul a fost delicios, l-am servit receee! Langa un pahar cu sampanie, bineinteles!
Asa cum v-am promis zilele trecute, am revenit cu reteta de tort. Tortul delicios de la aniversarea noastra, pe care l-am papat fuguta:)
A fost un tort facut in casa, cu ingrediente proaspete si cu multa dragoste!
Am folosit:
- pentru blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 1/2 pachet praf de copt, 2 lingurite otet, 2 plicuri zahar vanilat;
- pentru crema: 300 ml lapte dulce, 3-4 linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat, coaja si zeama de la o lamaie mare, 1/2 pachet margarina, 8 linguri de zahar;
- pentru decor si umplutura: ananas cuburi, frisca, mure, lapte (sau sirop).
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut spuma cu zaharul, am adaugat galbenusurile, praful de copt stins in otet, zaharul vanilat si faina.
Am turnat compozitia intr-o tava rotunda si am copt blatul. Il verificam daca e gata cu scobitoarea.
(Pentru o culoare deosebita a blatului va recomand ouale de tara, care sunt mai galbene)
Crema:
Am pus intr-un vas laptele, coaja de lamaie, zaharul vanilat si zaharul si am amestecat pana s-a topit. Am pus apoi vasul de foc, am adaugat faina si am omogenizat bine sa nu faca cocoloase.
Amestecam continuu pana devine consistenta ca o budinca.
Am luat vasul de pe foc, am adaugat margarina si zeama de lamaie. Dupa ce am omogenizat bine crema, lasam 30 de minute la loc racoros.
Am taiat blatul in 3 felii.
L-am insiropat cu lapte (folositi sirop daca doriti), am pus pe fiecare felie crema si ananas.
Pe ultima felie am pus frisca, am decorat [sa zicem oarecum frumos:))] cu frisca si pe margini si deasupra am asezat murele (culese chiar de noi).
Din lipsa de prea multa inspiratie am facut un '2' pe tort, simbolul anilor aniversati:) Asta asa, in loc de lumanarele:)
Tortul a fost delicios, l-am servit receee! Langa un pahar cu sampanie, bineinteles!
blogul tau e singurul blog pe care l-am citit "din scoarta in scoarta" desi nu gatesc niciodata :)
Multumesc!!!
Aseara am intrat si eu la tine, m-am amuzat teribil de peripetiile tale din vacanta:))
Imi place!!!Te pup!
merci mult! pupici!
super gustos!!!
Da, a fost:) Merci pt vizita!
Cat de bine arata tortul.Cred ca este delicios.
Multumesc! A fost tare bunut!:)