Eclere cu vanilie/caramel şi frişcă






















By http://retetegg.blogspot.com

Mare sarbatoare, mare!

Avem de sarbatorit postarea cu nr. 300, cei 120 de fani pe blogger si cei peste 1000 de fani pe facebook (pentru facebook avem si o alta surpriza dulce peste cateva zile)!

Cum trebuia sa marchez sarbatoarea cu ceva inedit (pentru blog) si gustos, m-am gandit sa fac eclere. Desi cojile au fost cumparate, eclerele au iesit super bune. Le-am umplut din belsug cu crema, frisca si le-am glazurat - delicioase!

Am folosit:
  • coji de ecler (eu am luat o punga cu 27 de coji intregi pentru eclere, insa acum va ofer cantitatile de umplutura pentru 16-17 eclere), 1 plic pudding caramel, 1 plic pudding vanilie, 1 plic glazura cu gust de lamaie, 1 plic spuma pt desert cu gust de frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 3 lingurite zeama de lamaie, 1200 ml lapte dulce, 6 linguri de zahar, ciocolata rasa (sau ce mai doriti pt decor).

Am pus 500 ml de lapte intr-un vas la fiert.
Am amestecat continutul plicului de pudding de vanilie cu 2 linguri de zahar, 1/2 zahar vanilat, zeama de lamaie si 4 linguri din laptele de pe foc.
Am adaugat compozitia peste lapte si am amestecat pana a devenit consistenta.

La fel am procedat si cu plicul de pudding de caramel (doar ca in acesta nu am adaugat zeama de lamaie).

Am lasat cele 2 vase cu pudding intr-un loc racoros (nu frigider) timp de 30 de minute.

Cat pudding-ul se raceste, ne ocupam sa batem spuma pt frisca impreuna cu 150 ml lapte, 1 zahar vanilat si 2 linguri de zahar.

Taiem cojile de eclere pe lateral astfel incat sa le putem deschide atunci cand vrem sa le umplem.

Glazura am pregatit-o amestecand continutul plicului cu 4 lingurite de apa.

Cand pudding-ul este rece incepem sa umplem eclerele.

Eu am facut unele cu vanilie, frisca si glazura deasupra + ciocolata rasa, iar altele cu frisca, crema caramel si deasupra frisca + ciocolata rasa.

Desi pare ceva munca la ele din ceea ce am scris eu aici, de fapt se fac repede, iar de mancat se vor manca si mai repede. Ai mei nici nu au asteptat sa le termin de umplut ca au inceput sa "fure" din ele:))

Delicioase, pofta buna!

10 Response to "Eclere cu vanilie/caramel şi frişcă"

  1. ce bine arata...ce imi plac eclerele trimite-mi si mie una..

    mirela says:

    Foarte bine arata,,,,,pupp!!

    stefy says:

    te astept pe blogul meu sa-ti ridici premiul pe care ti l-am oferit!! spor la bucatarit

    Danutza says:

    Ella, multumesc! Acum trimit eclerele spre tine:)

    Danutza says:

    Mirela, mereu esti o draguta! Merci, pupici!

    Danutza says:

    Stefy, multumesc mult pt premiu!

    Daniela says:

    Vreau si eu... mi-ai facut o pofta de eclere, ca daca era mai devreme intram in bucatarie sa fac si eu... Imi plac si unghiutele... imi aduc aminte de vremurile cind le lasam sa creasca... Pupici si-o seara placuta !

    Danutza says:

    Daniela, ma faci sa rosesc! Merci mult, te pup!

    violette says:

    Mmmm, ce as manca si eu un ecler...arata super yummy! Felicitari si la cat mai multe postari cu retete delicioase!

    weekend placut!

    Danutza says:

    Multumesc din suflet Violette! Weekend placut! Pupici!

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.