Ienibaharul


Ienibaharul este un o plantă exotică (Myrthus pimenta) ce produce niște fructe asemănătoare boabelor de piper, de formă rotundă și culoare maro-negricioasă. Mai este cunoscut si sub numele de „Piper Jamaican” sau „Piper cu aroma de cuișoare”.

Este folosit ca mirodenie in bucătărie, având un gust iute si aromat, o combinație între cuișoare, nucșoară si scorțișoară. Ienibaharul, un arbore tot timpul verde, din familia Myrtaceae, este originar din Jamaica. Numele derivă din spaniolul pimenta, adică „piper".

Este indicată folosirea boabelor întregi, ienibaharul pierzându-și foarte ușor aroma, pentru aromatizarea pestelui, marinarea carnii de porc sau de oaie, sau la muraturi, impreuna cu hrean si piper.

Este una din principalele mirodenii ale Bucatariei Caraibiene si foarte utilizat in prepararea multor feluri de mancare in Bucataria Palestiniana; folosit pentru aromatizarea carnii uscate sau afumate in Bucataria Mexicana si unul din ingredintele ce se pot gasi in curry.

In Bucataria Americana este utilizat mai ales pentru aromatizarea dulciurilor, dar este si unul din principalele ingrediente ale Cincinnati chili. In Bucataria Englezeasca se foloseste la pregatirea celebrelor “pancakes”.

0 Response to "Ienibaharul"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.