Papricaș de pui






Întotdeauna cand raman in pana de idei apelez la cartile de bucate pe care le am de la mama. Tot rasfoind eu in cautare de retete, am gasit reteta pentru papricas de pui. Era la categoria preparatelor specifice Transilvaniei.
Mi s-a parut o reteta destul de simpla, cu ingrediente pe placul meu. Asa ca am pornit la treaba!

Am folosit:
  • 2 pulpe de pui, 2 ardei kapia, 2 cepe, 3 linguri de rosii in bulion, 2 lingurite boia dulce, oregano, busuioc, condimente pentru pui, sare, 1 lingura faina, patrunjel.

Pulpele le-am taiat pe jumatate, le-am condimentat si le-am pus la calit impreuna cu ceapa. Am adaugat si ardeiul taiat rondele si 2 pahare cu apa. Am lasat la foc mic aproximativ 30 de minute.

Apoi am pus rosiile in bulion, oregano, busuioc, sare si boia.

La final am adaugat patrunjel tocat marunt si faina amestecata cu 2 linguri de apa.

În cartea de bucate se recomanda servirea papricasului cu galuste de faina, garnitura de orez sau cuș-cuș.

Noi l-am preferat fara garnitura, doar insotit de o salata de varza noua.

Foarte bun!!!

0 Response to "Papricaș de pui"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.