Gogoși cu iaurt









Ce poate sa fie mai placut in weekend decat sa te relaxezi si sa savurezi niste gogosi minunate cu iaurt si dulceata de cirese?!
Pentru mine cu siguranta nimic altceva nu a fost mai important astazi. :)

Aveam pofta de gogosi de cateva zile insa nu prea am avut timp sa ma ocup de ele. Astazi insa am sunat-o pe mama iubitului meu si i-am cerut reteta de gogosi cu iaurt, care stiu ca ies intotdeauna delicioase si aromate. Si am trecut la treaba!

Am folosit:
  • 750 gr faina, 1 pahar cu apa, 1 cub drojdie, 1 ou, 100 gr iaurt simplu, esenta de vanilie, zahar vanilat, coaja de lamaie, un praf de sare, ulei (pentru compozitia de gogosi 3 linguri, pentru prajit folosim in functie de marimea vasului in care prajim gogosile).

Apa am incalzit-o putin si am dizolvat in ea drojdia, zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Faina am asezat-o intr-un bol si am adaugat apa calduta cu drojdia, iaurtul, 3 linguri de ulei, un praf de sare, un ou si coaja de lamaie.

Am framantat aluatul si l-am lasat sa creasca 1 ora.

Cand aluatul si-a dublat volumul am format gogosile. Am facut unele mari si unele mici. Pe cele mici le-am facut dintr-o foaie de aluat intinsa pe o planseta (le-am taiat cu un pahar). Pentru gogosile mari nu am mai intins aluatul l-am modelat pur si simplu in maini. Am facut si o gogoasa impletita. :)

Am prajit gogosile pe ambele parti in ulei.

Nu le-am pudrat cu zahar pentru ca noi le-am servit cu dulceata de cirese.

Un deliciu pentru o dupa-amiaza innorata de duminica!

0 Response to "Gogoși cu iaurt"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.