Coaste afumate la cuptor (cu sos)
miercuri, 1 octombrie 2014
16:39:00
,
6 Comments
Etichete: coaste afumate , marar , piper , sos de rosii , usturoi , vin
Etichete: coaste afumate , marar , piper , sos de rosii , usturoi , vin
Cum tot a venit vremea rece am inceput sa gatesc din ce in ce mai des la cuptor. Fie o prajiturica rapida, o paine pufoasa sau mancaruri mai complexe, printre care multe fripturi.
M-am gandit insa si la o varianta mai rapida de friptura: coaste afumate cu ceva sos gustos :)
E prima data cand incerc asa ca n-am fost singura daca o sa fie pe placul nostru, desi folosesc des coaste sau scarita de porc in mancaruri. Rezultatul a fost gustos, ba chiar foarte gustos :)
Ne-am lins pe degete la propriu, fiindca n-ai cum sa le mananci mai bine decat cu mana :)) Si da, ingrasa si nu-s prea sanatoase, dar o data la cateva luni nu e prea grav :D
Am folosit:
- 1 kg coaste/scarita de porc (afumate), 100 g ciuperci (eu am avut din conserva), 3-4 catei de usturoi, marar, boia dulce, piper, 200 ml sos de rosii, sare (doar daca nu sunt coastele suficient de sarate), 50 ml vin alb, 2 foi de dafin.
Coastele le-am portionat si le-am asezat in tava.
Am pus peste si intre ele usturoi tocat, felii de ciuperci, condimente, foi de dafin si sosul de rosii amestecat cu vinul si apa.
Am bagat tava la cuptor aprox 40 de minute, timp in care sosul a scazut si a devenit gros.
Am pus mararul si am mai lasat 5-6 minute.
Le-am servit cu piure de cartofi, insa merg bine si alaturi de cartofi natur sau taranesti.
Pofta buna!
Si eu vreau o portie :) nu stiu cand am sa le prepar dar am scris deja retata. imi plac costitele la nebunie.
Sunt foarte bune, mai ales cele afumate :) E vreme buna de aprins cuptorul, asa ca iti doresc spor si pofta :)
Arata tentant...
Cam câtă apa?
Cam câtă apa?
4-5 linguri de apa sunt suficiente :)