Nucsoara


By http://retetegg.blogspot.com

Nucșoara este o sămânță mare ca o nucă rotundă, utilizată drept condiment. Arborele de nucșoară (Myristica fragrans), este veșnic verde și este originar din sud-estul Asiei și din Australia.

A fost una dintre cele mai scumpe mirodenii, fiind adusă în Evul mediu în Europa de către negustorii arabi, apoi olandezi și britanici.

Eu am descoperit-o anul trecut si de atunci o folosesc cu mare placere in bucatarie.

Are o aroma deosebita si cea mai buna intrebuintare pentru ea in bucatarie a fost la sosul bechamel, insa am condimentat cu ea paste, sosuri diverse, prajituri, baclava, crochete de cartofi.

2 Response to "Nucsoara"

  1. Cristina says:

    Imi place sa folosesc nucsoara...

    Danutza says:

    Cristina si mie imi place aroma ei!

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.