Castraveti in otet (dulci-acrisori)
duminică, 27 septembrie 2015
17:44:00
,
0 Comments
Etichete: boabe de mustar , castraveciori in otet , castraveti , castraveti in otet , castraveti murati in otet , marar , otet , sare , usturoi , zahar
Etichete: boabe de mustar , castraveciori in otet , castraveti , castraveti in otet , castraveti murati in otet , marar , otet , sare , usturoi , zahar
By http://retetegg.blogspot.ro/
Este sezonul muraturilor si conservelor pentru iarna si toti vrem sa umplem camara cu bunatati la borcan.
La mine pe primul loc sunt gogosarii si castravetii, fiindca ne plac foarte mult alaturi de mancaruri diverse.
Anul acesta am incercat o reteta noua de castraveti in otet, cu gust dulce-acrisor. Am schimbat putin si metoda de preparare, fata de reteta de castraveti in otet pe care o faceam de obicei. Rezultatul este delicios!
Portii: 10 borcane de 800 ml
Timp de preparare: 120 min
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: medie
Am folosit:
- 5 kg castraveti, 2.5 l apa, 1 l otet, 1/2 kg zahar, 5 linguri sare grunjoasa, boabe de mustar, 10 catei de usturoi, 10 crengute de marar uscat
Castravetii se spala bine si se scurg de apa.
Se aseaza in borcane si se pun boabe de mustar printre ei. In fiecare borcan se pune cate un catel de usturoi si deasupra castravetilor o crenguta de marar uscat.
Intr-o oala se pune la fiert apa, impreuna cu otetul, zaharul si sarea. Se lasa pe foc pana incepe sa fiarba.
Se aseaza borcanele pe lama unui cutit sau pe o coada de lingura si se toarna in ele compozitia lichida.
Se infileteaza si se strang bine capacele.
Intr-o oala mare se pun cu prosoape umede peste care se aseaza borcanele de castraveti, unul langa altul (eu n-am oala chiar mare, asa ca am fiert cate 5 borcane).
Se completeaza oala cu apa pana la 3/4 din inaltimea borcanelor.
Se fierb la foc mic pana ce castravetii incep sa devina usor galbui.
Se scot borcanele (cu grija, de preferat cu o manusa de bucatarie sau prosop) din apa fierbinte, se sterg si se aseaza pe un prosop gros. Se acopera cu o patura si se lasa acolo pana se racesc.
Se verifica daca toate capacele s-au lasat in jos si s-au sterilizat. Daca aveti probleme cu un capac este bine sa il schimbati si sa mai fierbeti cateva minute borcanul.
Se depoziteaza in camara sau beci. La loc racoros castravetii in otet tin si 3-4 ani.
Spor la treaba!
0 Response to "Castraveti in otet (dulci-acrisori)"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!