Tarhonul


Este o planta originara din Mongolia si Siberia centrala utilizat atat in preparatele alimentare cat si in terapeutica.

Parfumul bogat si placut al tarhonului il face sa fie un adaos minunat la felurile delicate cu pui, la sosurile de smantana, maioneza sau ciuperci. Cel mai des insa se foloseste la salate; frecvent, aromatizeaza otetul sau uleiul de masline pentru salate.

Se folosesc, in general, frunzele; de multe ori se includ si tulpinile. Planta trebuie folosita proaspata, pentru ca aroma tarhonului uscat e de obicei foarte slaba. Cind tarhonul se usuca pentru a fi utilizat in bucatarie, se pierd numeroase caracteristici importante ale uleiului esential.

Tarhonul poate substitui cu succes sarea pentru persoanele care sufera de tensiune arteriala mare.

0 Response to "Tarhonul"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.