Conopida si varza rosie - murate
By http://retetegg.blogspot.com/
O combinatie excelenta, merge de minune langa fripturi sau diverse mancaruri. Soacra mea a pus muraturile in acest fel: unele butoiase cu morcovi, telina, gogonele si altele cu varza si conopida.
Gasiti reteta primei combinatii la muraturi.
La cea de varza cu conopida avem nevoie de:
O combinatie excelenta, merge de minune langa fripturi sau diverse mancaruri. Soacra mea a pus muraturile in acest fel: unele butoiase cu morcovi, telina, gogonele si altele cu varza si conopida.
Gasiti reteta primei combinatii la muraturi.
La cea de varza cu conopida avem nevoie de:
- varza rosie, conopida, sare, otet, hrean, boabe de piper.
Pentru fiecare litru de apa am pus 1 lingura de sare si una de otet.
Am pus lichidul pe foc si am fiert aproximativ 7-8 minute.
Am tocat varza, iar conopida am desfacut-o in buchetele mici.
Le-am asezat in borcane (butoiase), am pus deasupra bete de hrean si boabe de piper.
Am adaugat saramura peste varza si conopida si-am inchis ermetic butoiasele.
Am depozitat la loc racoros.
Am pus lichidul pe foc si am fiert aproximativ 7-8 minute.
Am tocat varza, iar conopida am desfacut-o in buchetele mici.
Le-am asezat in borcane (butoiase), am pus deasupra bete de hrean si boabe de piper.
Am adaugat saramura peste varza si conopida si-am inchis ermetic butoiasele.
Am depozitat la loc racoros.
Ce culoare super are varza.Da' ce sa mai spun,toate sunt bune tare.Te pup!
Excelenta combinatia, langa o fripturica:)
Le visez deja langa friptura ;')
Am apa in gura... n-am mai mincat varza murata de cind eram acasa, iar acum ca am vazut culoarea asta mi s-a facut o poftaaaa... trimite-mi vreo doua-trei borcanele...
Dia, e o idee buna cu varza rosie, in special pentru cromatica in farfurie ... ca asa la gust e super si varza alba ... dar la aspect nu e cine stie ce:)Pup!
Teo, chiar joi am papat o portie zdravana langa niste pulpite pe grill ...o nebunie:)
Anto, e asa simplu ca visul sa devina realitate:)
Daniela, noua ne-a dat soacra butoiase mai mari ca sa ne saturam:)) Esti sigura ca vrei la borcanel, asa abia se deschide pofta:) Pup!
Arata bine.
arata super bine si eu am facut si miau iesit.
Ma bucur mult ca ti-au iesit si ca ti-au placut! Mie imi plac foarte mult muraturile de acest gen :)
Se vântură sau se lasă neatinse până se consumă?
Daca pui muraturi se vantura in general, dar cand pui varza si conopida tocate e greu sa le vanturi. Se conserva si rezista foarte bine si lasate neatinse :)
Sa ai spor!