Salata verde
Salata verde provine din Egipt, unde a fost cultivata pentru prima oara acum mai bine de 3 000 de ani, pentru ca apoi sa fie preluata de greci si de romani si sa se raspandeasca in toata Europa. In prezent, exista nenumarate varietati de salata verde, de la cea europeana banala, la cea cu frunze incretite, venita de la poalele Caucazului sau la salata chinezeasca, cu frunzele moi si ceva mai groase.
La noi in tara, salata verde se cultiva de peste o mie de ani, fiind printre putinele alimente cu gust amarui din bucataria traditionala romaneasca. Daca in traditiile culinare occidentale sau extrem orientale intalnim si alte verdeturi, cum ar fi andivele sau anghinarea, care au acest gust, la noi, salata este singurul elixir amar cu efecte detoxifiante, consumat pe scara larga. Iar substantele cu gust usor amarui din frunzele salatei au proprietati cu adevarat miraculoase, mai ales atunci cand sunt consumate in cantitati mari.
La ce am folosit-o eu: Salata cu rosii si castraveti, salata bulgareasca, salata de ton.
La noi in tara, salata verde se cultiva de peste o mie de ani, fiind printre putinele alimente cu gust amarui din bucataria traditionala romaneasca. Daca in traditiile culinare occidentale sau extrem orientale intalnim si alte verdeturi, cum ar fi andivele sau anghinarea, care au acest gust, la noi, salata este singurul elixir amar cu efecte detoxifiante, consumat pe scara larga. Iar substantele cu gust usor amarui din frunzele salatei au proprietati cu adevarat miraculoase, mai ales atunci cand sunt consumate in cantitati mari.
La ce am folosit-o eu: Salata cu rosii si castraveti, salata bulgareasca, salata de ton.
100 grame
Calorii | 17 | |
Proteine | 1.2 | |
Lipide | 0.3 | |
Carbohidrati | 3.3 | |
Fibre | 2.1 |
0 Response to "Salata verde"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!