Castravetele
Consumat ca aliment, castravetele cu coajă, în stare crudă, are un aport de vitamina B1 0,027 mg, vitamina B2 0,033 mg, vitamina B3 0,098g, urme de vitamina B6 şi B9, vitamina C 2,8mg, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc.
Castravetele este cules când are culoarea verde, şi poate fi consumat crud sau murat. De asemenea, varietăţile fără seminţe sunt folosite în industria decoraţiunilor alimentare. Pentru murat se folosesc îndeosebi castraveţii a căror formă nu este aşa de plăcută ochiului, cei cu formă neregulată, prea groşi sau strâmbi, sau cu coaja grunzuroasă. Pentru murare se foloseşte de obicei saramura sau otetul, în combinaţie cu diverse plante aromatice. Procedeul de murare reduce conţinutul de vitamine din legume, dar le păstrează în nişte valori crescute faţă de alte procedee de conservare (de exemplu, fierberea). În plus, le conservă pentru mai mult timp. Gustul deosebit şi multiplele întrebuinţări pe care le are în gastronomie, alături de eliminarea prin murare a unei componente cam indigeste a castravetelui crud, fac din castravetele murat o piesă de rezistenţă a alimentaţiei umane, în special alături de produse din carne, în sezonul rece.
100 grameCalorii | 12 |
Proteine | 0.6 |
Lipide | 0.2 |
Carbohidrati | 2.2 |
Fibre | 0.7 |
0 Response to "Castravetele"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!