Blat pufos pentru pizza
By http://retetegg.blogspot.com/
Astazi urmeaza sa va prezint o super pizza turceasca cu un aluat pufos si buuun tare :) Inainte de reteta pentru pizza, vreau sa va arat reteta mea pentru blat pufos ideal la orice tip de pizza.
Am folosit:
Am folosit:
- 500 g faina, 1 cub (25g) drojdie, 200 ml lapte caldut, 2 lingurite de zahar, 1/2 lingurita sare, 3 linguri de ulei.
Am pus faina cernuta intr-un bol.
Am adaugat sare si zahar.
Drojdia am dizolvat-o in lapte caldut si am adaugat-o peste faina. Am pus uleiul si am framantat un aluat elastic dar nu foarte moale.
L-am lasat 1 ora sa creasca la loc cald.
Aluatul este ideal pentru pizza cu orice fel de topping, se intinde usor, este elastic, iar la final pufos si bun :)
Eu l-am folosit pentru pizza turceasca.
Am adaugat sare si zahar.
Drojdia am dizolvat-o in lapte caldut si am adaugat-o peste faina. Am pus uleiul si am framantat un aluat elastic dar nu foarte moale.
L-am lasat 1 ora sa creasca la loc cald.
Aluatul este ideal pentru pizza cu orice fel de topping, se intinde usor, este elastic, iar la final pufos si bun :)
Eu l-am folosit pentru pizza turceasca.
super
Super buna.multumim
Multumim foarte
:) cu mare drag!
Super buna
Super buna
Am sa încerc si eu!
Spor :)