Vinetele
Vânăta, Solanum melongena este o specie a genului Solanum, originară din India de sud şi Sri Lanka. Este o plantă de cultură importantă, crescută pentru fructul ei alb sau violet.
Fructul crud nu are un gust prea plăcut, dar atunci când este gătit, devine fraged, obţine o aromă complexă şi o textură interesantă. Sărarea, iar apoi stoarcerea sa ajută la eliminarea aproape totală a gustului amar.
Este folositoare pentru bucătărie datorită capacităţii sale de a absorbi o mare parte din grăsimile de gătit, făcând posibilă realizarea unor preparate savuroase. Pulpa fructului este fină, numeroasele sale seminte sunt moi şi (ca şi în cazul tomatelor) sunt comestibile.
La ce le-am folosit eu: Salata de vinete, vinete la cuptor, mancarica de vinete, zacusca, ghiveci.
Fructul crud nu are un gust prea plăcut, dar atunci când este gătit, devine fraged, obţine o aromă complexă şi o textură interesantă. Sărarea, iar apoi stoarcerea sa ajută la eliminarea aproape totală a gustului amar.
Este folositoare pentru bucătărie datorită capacităţii sale de a absorbi o mare parte din grăsimile de gătit, făcând posibilă realizarea unor preparate savuroase. Pulpa fructului este fină, numeroasele sale seminte sunt moi şi (ca şi în cazul tomatelor) sunt comestibile.
La ce le-am folosit eu: Salata de vinete, vinete la cuptor, mancarica de vinete, zacusca, ghiveci.
0 Response to "Vinetele"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!