Roşia
Roşia (pătlăgica roşie sau mult mai rar tomata), numită ştiinţific Solanum lycopersicum, este o planta din familia Solanacea, apropiată pe linie genetică de următoarele plante, de asemenea originare din "Lumea Nouă", tutun, ardei, cartof, vanata. Roşia este o plantă nativă a sudului Americii de Nord şi nordului Americii de Sud, având un areal natural de extindere din centrul Mexicului pînă în Peru.
Termenul denumeşte, de asemenea, fructul cărnos al plantei, care este una dintre legumele cele mai importante din alimentaţia umană, consumată în stare proaspătă sau preparată. Ocupă locul doi, după cartof, între legumele utilizate în bucătărie.
Retete cu rosii: http://retetegg.blogspot.ro/2012/09/retete-cu-rosii.html
Termenul denumeşte, de asemenea, fructul cărnos al plantei, care este una dintre legumele cele mai importante din alimentaţia umană, consumată în stare proaspătă sau preparată. Ocupă locul doi, după cartof, între legumele utilizate în bucătărie.
Retete cu rosii: http://retetegg.blogspot.ro/2012/09/retete-cu-rosii.html
100 grame
Calorii | 18 |
Proteine | 0.9 |
Lipide | 0.2 |
Carbohidrati | 3.9 |
Fibre | 1.2 |
0 Response to "Roşia"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!