Tochitura



















Este prima data cand gatesc tochitura. Sora mea mi-a zis de cateva ori ca a mancat o tochitura buna la un restaurant si atunci m-am gandit sa incerc si eu sa pregatesc acasa.

Am folosit:
  • 500 gr carne de porc, 300 gr ficatei, 2 carnaciori oltenesti, 250-300 gr ciuperci, 1 ardei verde, 2 morcovi, o ceapa mareee, 2 rosii, 1/2 pahar vin, 2-3 catei de usturoi, condimente diverse, verdeata.
Am spalat bine ficateii si i-am lasat 30 de min in apa rece. Apoi i-am scurs bine si i-am tocat in bucati. La fel si carnea de porc. Am pus la fiert carnea si ficateii, iar dupa un clocot i-am spalat si i-am pus din nou intr-o cratita cu putina apa.

Separat am calit ceapa, ardeiul, morcovii, ciupercile si rosiile, si ulterior le-am adaugat peste carne si ficatei. Am pus si carnaciorii si am lasat sa fiarba. Dupa aproximativ 30 de minute am pus vinul, usturoiul, condimentele si am mai lasat 20 de minute sa fiarba. La final, am pus verdeata (patrunjel).

Ca bauturi eu am optat pentru vin Sangria si iubitul meu pentru bere Redd's. Am servit cu mamaliguta si salata de muraturi. S-au golit farfuriile imediat:)

Tuturor pofticiosilor le urez pofta buna!

0 Response to "Tochitura"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.