Morcovul




Morcovul (Daucus carota), este o rădăcină vegetală, de culoare portocalie. Partea comestibilă a plantei este tuberculul. Este o planta bienala, în primul an frunzele care produc alimentul plantei, iar tuberculul îmagazinează zaharuri pentru ca planta să înflorească în al doilea an. Lastarul florii ajunge aproape de 1 m lungime, cu ramurele de floare albe.

Morcovii se pot mâncă sub formă crudă, în salate sau gătite în supe şi mâncare. Se poate face de asemenea piure pentru noi născuţi. Tulpina verde de asemenea se poate mânca, deşi nu este o practică obişnuită. Împreună cu ceapa şi telina, morcovii sunt ingredientele primare cele mai folosite la mâncaruri.

100 grame

Calorii

41
Proteine 0.9
Lipide 0.2
Carbohidrati 9.6
Fibre 2.8

0 Response to "Morcovul"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.