Morcovul
Morcovul (Daucus carota), este o rădăcină vegetală, de culoare portocalie. Partea comestibilă a plantei este tuberculul. Este o planta bienala, în primul an frunzele care produc alimentul plantei, iar tuberculul îmagazinează zaharuri pentru ca planta să înflorească în al doilea an. Lastarul florii ajunge aproape de 1 m lungime, cu ramurele de floare albe.
Morcovii se pot mâncă sub formă crudă, în salate sau gătite în supe şi mâncare. Se poate face de asemenea piure pentru noi născuţi. Tulpina verde de asemenea se poate mânca, deşi nu este o practică obişnuită. Împreună cu ceapa şi telina, morcovii sunt ingredientele primare cele mai folosite la mâncaruri.
100 grame
Calorii | 41 |
Proteine | 0.9 |
Lipide | 0.2 |
Carbohidrati | 9.6 |
Fibre | 2.8 |
0 Response to "Morcovul"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!