Cartoful
Cartoful, Solanum tuberosum, este o planta erbacee din familia solanaceelor, cu flori albe sau violete si tulpini subterane terminate cu tuberculi de forma rotunda, ovala sau alungita. Planta este cultivata pentru acesti tuberculi care sunt comestibili, bogati în amidon, motiv pentru care sunt folositi în alimentatie, dar si ca furaj.
Cartofii sunt originari din America de Sud, din regiunea Muntilor Anzi. În perioada precolumbiana, în zonele aflate azi în Chile, Peru, Ecuador si Columbia se cultivau circa 200 de specii de cartof.
Dupa orez, grâu si porumb, cartofii reprezinta a patra sursa de energie alimentara.
Ce am gatit cu ei: Ciorba de cartofi, mancare de cartofi, musaca, salata boeuf, salata orientala, cartofi prajiti sau piure (ca garnitura)
Cartofii sunt originari din America de Sud, din regiunea Muntilor Anzi. În perioada precolumbiana, în zonele aflate azi în Chile, Peru, Ecuador si Columbia se cultivau circa 200 de specii de cartof.
Dupa orez, grâu si porumb, cartofii reprezinta a patra sursa de energie alimentara.
Ce am gatit cu ei: Ciorba de cartofi, mancare de cartofi, musaca, salata boeuf, salata orientala, cartofi prajiti sau piure (ca garnitura)
100 grame
Calorii | 88 |
Proteine | 2 |
Lipide | 0.2 |
Carbohidrati | 20 |
Fibre | 2 |
0 Response to "Cartoful"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!