Ciorba de urzici cu perisoare
Ciorba de urzici, la fel ca si mancarea de urzici este foarte buna si sanatoasa, asa ca va recomand sa nu ocoliti urzicile in aceasta perioada.
Probabil ca deja stiti la noi nu prea exista masa fara carne :)) Asa ca i-am pus si niste perisoare gustoase ciorbitei de urzici.
Am folosit:
- 2 maini de urzici, 1/2 telina, 1 pastarnac, 2 morcovi, 2 cartofi, 1 ceapa, bulion de rosii, carne tocata de porc, 1 ou, sare, piper, putin orez, cimbru uscat, fidea, verdeata, bors.
Intr-o oala am pus la fiert apa.
Am adaugat morcovii, pastarnacul si telina taiate cubulete mici.
Am pus apoi si ceapa.
Am lasat la fiert pana cand legumele au devenit moi.
Am adaugat apoi cartofii si perisoarele facute din carne tocata, sare, piper, cimbru uscat, putin orez si ou.
Am spalat bine urzicile si le-am tocat. Cu grija sa nu ne intepe! Le-am adaugat in ciorba.
Spre final am pus bulionul de rosii, borsul, fidea si verdeata.
Am servit cu paine proaspata.
Pofta buna!
Trebuie sa-mi fac si eu,cit ca restul familiei nu vrea!Eu ador ciorba cu urzici
Cred ca este delicioasa, dar in Saptamana Mare este bien sa ti cu post.
Teo , nici ai mei nu au fost usor de convins, dar au papat pana la urma :)
Eu nu tin post si poate ca e pacat! Dar sincera sa fiu nu cred ca un crestin adevarat trebuie sa le spuna celorlalti sa tina post. Postul e o alegere personala!
Ce idee grozava. Eu prefer loboda mai bine ;)
Pana acum nu am mancat combinatia asta, dar nu trebuie ratata! Pup
Anto, loboda si stevia sunt si in preferintele mele, dar trebuie sa fac un efort sa pap si urzici, ca au fier:)) Asa mi-a zis mama care ma bate la cap sa tot mananc verdeturi:)
Azi am facut o ciorbita de post cu stevie si macris :)
Simo, nici eu nu incercasem pana acum o ciorbita de perisoare cu verdeturi, dar e foarte buna ;) Pup!
O minunatie de ciorbita!!!!!Imi place la nebunie:X!!!!Pupici
Ce ma bucur ca-ti place Maria! Pupici :*