Rulada cu branza dulce si stafide
Stiti deja ca ador ruladele si ca le pregatesc oricand cu mare placere:)
Schimb mereu umplutura fiindca vrem sa incercam cat mai multe combinatii posibile. De aceasta data am ales combinatia de branza dulce cremoasa si stafide.
Am folosit:
- Pt rulada: 7 oua, 7 linguri de zahar, 7 linguri faina, zahar vanilat, esenta de vanilie, un praf de sare
- Pt umplutura: 400 gr branza dulce, 5 linguri de zahar, esenta de vanilie, stafide
- Extra: zahar pudra
Preparare rulada:
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul.
Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca.
Am amestecat apoi albusurile cu galbenusurile si faina. Am adaugat coaja de lamaie, zaharul vanilat si esenta de lamaie.
Cand s-a omogenizat compozitia am adaugat-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am pus pe blat cativa fulgi de ciocolata.
Am lasat 10 minute in cuptor la foc potrivit.
Am desprins cu grija marginile ruladei de hartia de copt si am rasturnat-o pe un prosop umed.
Am rulat-o in prosop si am lasat-o asa 5 minute.
Preparare umplutura:
Asamblare:
Am scos rulada usor din prosop, am pus peste toata suprafata de blat crema de branza cu stafide.
Am rulat fara sa o presez prea tare (ca sa nu iasa crema).
Am pudrat-o cu zahar si am lasat-o la loc racoros aproximativ 1 ora inainte de servire.
Buna si frumoasa.Te pup!
Dit moi!!!
Qui peut résister a un délice pareille qui?????
j'en salive juste de regarder, ce rouleaux et génial, bravo!
bisous
Bravo...arata foarte bine si sigur e delicioasa!
Danitza, this is so cool! I like the fork on the side, clever!
Merci mult Mihaela! te pup!
Merci beaucoup Beth! C'est vrai un delice! Bisous
Merci mult Viviana!
wow...ce delicios!
Thank you Marina! The fork thing it's not my ideea, is an inspiration from internet...but it's really nice :)
Multu mult Adnia!
Branza dulce si stafide?Ne place la orice ora!
Teo, si noua la fel! Pup!
Buna rulada ta!
Danutza, ce dimensiune are tava in care ai copt rulada ?
Arata super bine,eu mai faceam cu gem sau marmelada .
Anka, tava mea are 36x24. De obicei fac rulada din 6 oua si iese perfect. Acum am pus 7 oua si a iesit cam umflatica :)
Am facut si eu cu gem de multe ori cand nu aveam alta umplutura, e buna oricum :)
Te pup!
tare frumoasa!
merci mult! pup:*
Mmmm apetisant
deci,maine am ce face..hehe
pa Danutza
Am o problema..ti am raspuns p blog la mine...daca poti sa ma ajuti cu un sfat???
la bezea..ok pa
Eu fac rulada foarte des fiindca mi se pare cea mai usoara prajitura :) E foarte buna cu orice fel de umplutura :)
Ti-am raspuns la tine pe blog cum fac eu bezeaua, sper sa-ti fie de folos sfatul meu :*
Buna, da ,cu folos ms
acum fac rulada...am pus 100 ml lapte..fiindca mi sa parut groasa cand am pus faina...sa vedem..dupa ce am adaugat albusul, arata bine..am emotii hehe
Blatul a iesit super..am rulat o ..totul ok..am umplut o si sa rupt la rularesunt dezamagita, nu stiu ce am facut rau...sa rupt ingrozitor..si asta ca era pufos blatul..:(
Pentru ca rulada sa iasa ok si sa nu se rupa la rulare, trebuie sa respecti cantitatile. Eu asa o fac mereu, din cantitati egale pentru ca daca mai adaugi lichid isi pierde elasticitatea blatul si se rupe:)
Se mai poate rupe si daca e coapta mai tare pe partea de jos sau daca nu ai tinut-o rulata inainte in prosopul umed.
Data viitoare cu siguranta iese perfecta ;) :)
Da , clar ca ceva am facut gresit..stii am facut un tort panala urma, am mai facut un blat cu reteta ta ..hehe..fiindca cum am spus, si ma repet, blatul a iesit super delicios, pufos.( sa nu crezi ca nu sa papat blatul rupt..hehe asa cum era ..cu linguritajiji)
Tortul a iesit bine.
O duminica placuta
Este super ca l-ai folosit la tort, sa stii ca si eu am dat gres cu unele deserturi: ciocolata de casa, tortul diplomat...dar pana la urma or sa-mi iasa ele :))
La rulada nu trebuie sa pui decat oua, zahar, faina ... ca daca pui si lapte sau apa sau orice lichid, blatul iese pufos si bun, dar nu mai e asa elastic sa se ruleze si se rupe.
N-are nimic, pana la urma ai facut un desert gustos (ca asta era ideea) :)
Mult spor in continuare si seara frumoasa :*