Chec cu merisoare si stafide
marți, 23 aprilie 2013
15:20:00
,
9 Comments
Etichete: chec , faina , merisoare , oua , stafide , ulei , zahar
Etichete: chec , faina , merisoare , oua , stafide , ulei , zahar
Ador merisoarele si in ultima perioada am incercat sa pregatesc cat mai multe retete dulci cu ele.
Primul pe lista a fost un chec, foarte simplu si gustos, pe care l-am garnisit bine cu merisoare si stafide ... un deliciu!
Pentru ca astazi este mare sarbatoare, vreau sa va urez "La multi ani!" si va invit sa serviti o feliuta pufoasa de chec aromat :)
Am folosit (pt un chec mare sau 2 mai mici):
- 4 oua, 1 cana* lapte, 2 cani zahar, 1 cana ulei, 4 cani faina, 1 plic praf de copt, coaja de la 1 lamaie, esenta de vanilie, merisoare confiate si stafide, un praf de sare.
*cana cu care am masurat ingredientele are 200 ml.
Intr-un bol mare am pus cele 4 oua (fara sa separ albusurile de galbenusuri) si le-am mixat timp de 2-3 minute cu praful de sare. Am adaugat apoi zaharul si am mixat din nou pana cand s-a topit aproape complet.
Am adaugat pe rand laptele si uleiul, esenta, coaja de lamaie.
Am continuat sa mixez si am adaugat putin cate putin faina, amestecata cu praful de copt.
Compozitia finala este groasa.
Am adaugat merisoarele si stafidele, apoi am amestecat cu o spatula sa le distribui uniform in aluat.
Am tapetat tava cu hartie de copt si am pus in ea aluatul.
Cuptorul l-am preincalzit si apoi am bagat tava. Am lasat checul timp de ~ 1 ora la foc mic.
Checul meu a crescut foarte mult si s-a rumenit bine pe margini. Daca va place mai putin rumen, il puteti scoate din cuptor cu 10 minute mai devreme, insa verificati cu o scobitoare sa fie copt bine in mijloc.
Il lasam sa se raceasca cel putin 30 de minute, apoi il taiem felii si servim.
Se poate pudra cu zahar, dar eu l-am preferat simplu fiindca e suficient de dulce.
Daca nu preferati merisoarele si stafidele, se pot inlocui cu rahat, nuci, migdale, fulgi de ciocolata, alte fructe uscate sau chiar crude (cirese, visine, capsuni, ananas), sau se poate face un chec duo, jumatate din aluat cu cacao.
Este un desert economic, spornic si rapid. Se face usor si se mananca
in general foarte repede de catre toti pofticiosii casei :D
--> Reteta o am de la sora mea. Thanks, sis! :)
Pofta buna si gatiti cu spor!
Magnifique cake il est superbe j'aimerais bien en gouter, bravo!
Bisous
Merci beaucoup, Beth!
Bisous!
imi place checul foarte mult, insa in combinatia aceasta inca nu am mancat. asadar mai ai o feliuta si pentru mine??
O pufosenie delicioasa! Te pup
Sigur ca da, Stefy! E super contrastul dulce acrisor :D
Pup:*
Simplu si bun, cum imi place mie!
Merci mult Cristina :*
Draga Danutza,
Te invit la concurs: http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/04/concurs-prepara-briose-si-castiga-o.html
Iti multumesc mult pt invitatie, Liana! Pup :*