Cum se face?
'Cum se face?' - un nou proiect pe blog (si nu e pacaleala)!
Ideea acestui proiect a venit de la emisiunea mea favorita de pe Discovery Chanel: "How it's made?", genul de emisiune care imi capteaza mie atentia si ma fascineaza fiindca mereu mi-am dorit sa aflu cum anume se fac diverse obiecte si lucruri pe care le folosim si intalnim in viata de zi cu zi.
Pe blog vorbim despre cum se fac anumite feluri de mancare, pornind de la cele clasice, banale si de baza, pana la cele mai sofisticate si complexe.
Este vorba de postari in care nu voi preciza doar reteta in sine, ci si toti pasii pentru ca reteta sa fie pe intelesul tuturor, fotografii explicite ale procesului de pregatire, trucuri si sfaturi pentru o reteta de succes.
In aceasta rubrica vom prezenta de exemplu cum se face o paine de casa rumena si pufoasa, cum se face un blat de tort perfect, cum se fac sarmalele sau chiftelutele etc.
Sper ca toate sfaturile sa va fie de folos, fie ca sunteti incepatori in ale gatitului, fie ca vreti idei noi pentru a prepara anumite retete.
Maine voi pune prima postare din aceasta categorie: Cum se face painea de casa?
Va astept cu mare drag si va doresc spor si inspiratie!
Mult succes cu noua idee!
Imi pare rau ca nu mai receptionez posturile din familia Discovery. Din pacate am abonament la RCS.
Multumesc mult!
Din pacate nici eu nu le mai receptionez la tv, acelasi RCS de vina :), insa urmaresc online.
Nu inteleg, nu in toate retetele se prezinta exact cum se face? Sau e ceva mai aprofundat? De exemplu, de ce se pune drojdie, ce face ea, cum actioneaa, in contact cu ce? Adica un fel de chimie alimentara?
Saptamana buna va doresc.
Chimie alimentara :)))
Spre exemplu la paine nu vom prezenta doar o reteta cum se intampla de obicei, ci vom discuta despre ce faina e mai buna si recomandata pentru ca painea sa fie de calitate, cat si cum trebuie lasat aluatul la dospit pentru ca painea sa iasa perfecta, vorbim despre mai multe tipuri si feluri de paine si cum putem sa le facem in casa cu succes garantat.
Sunt o multime de persoane care descopera abia acum anumite retete si in general lor li se adreseaza aceste postari.
Plus ca e si o chestie care da bine la cautarile de pe google si daca pot s-o fac, atunci de ce nu? :))
Foarte buna aceasta idee,este binevenita mai ales pentru cele mai putin pricepute in bucatarie.Spor la treaba!
Adina, eu am invatat sa gatesc din cartile de bucate ale mamei mele si chiar mi-au fost de mare ajutor, asa ca sper la randul meu sa ajut cat mai multe persoane sa gateasca corect, gustos si sa le si placa asa cum a ajuns sa-mi placa mie in timp :)
Multumesc mult :*
buna idee...niciodata nu stiu prea multe tipsuri, asa ca sunt binevenite! in mod oarecum similar, mai prezint si eu ceva informatii detaliate in unele postari sau articole (din lipsa de timp si de conexiune la net, insa, asta se intampla mai rar decat mi-as fi dorit!)
initiativa ta e salutara si o voi sustine si eu!
Adnia, mie imi plac foarte mult postarile tale despre anumite alimente si produse, aflu multe lucruri noi si mai ma informez despre unele chestii pe care nu le-am incercat pana acum :)
Pup:*