Ardei iuţi în oţet
By http://retetegg.blogspot.com/
Desi eu nu sunt mare consumatoare de ardei iuti, asta nu inseamna ca nu pot sa va ofer o reteta de ardei iuti conservati in otet pt iarna:) Asta asa, pentru toti amatorii de 'picanterii'!
Pe acestia nu i-am facut eu ci soacra mea, dupa reteta ei.
Avem nevoie de (cam greu cu gramajul ca soacra le cam face din ochi):
Ardeii se spala si se aseaza in borcane, se adauga printre ei boabe de piper si mustar.
Intr-o oala se pun la fiert otetul, sarea si zaharul. La fiecare litru de otet punem 3 linguri de sare si 2 de zahar.
Se lasa doar cat sa dea un clocot, apoi se adauga in borcan peste ardeii iuti.
Soacra mea a folosit borcane foarte mari si a pus un celofan inainte de a inchide borcanele cu capace.
Le-a depozitat in beci!
Sunt foarte buni consumati langa ciorbe, tocanite si chiar si fripturi.
Desi eu nu sunt mare consumatoare de ardei iuti, asta nu inseamna ca nu pot sa va ofer o reteta de ardei iuti conservati in otet pt iarna:) Asta asa, pentru toti amatorii de 'picanterii'!
Pe acestia nu i-am facut eu ci soacra mea, dupa reteta ei.
Avem nevoie de (cam greu cu gramajul ca soacra le cam face din ochi):
- ardei iuti (de care doriti, in special bulgaresti), otet, sare grunjoasa, zahar, boabe de piper si mustar.
Ardeii se spala si se aseaza in borcane, se adauga printre ei boabe de piper si mustar.
Intr-o oala se pun la fiert otetul, sarea si zaharul. La fiecare litru de otet punem 3 linguri de sare si 2 de zahar.
Se lasa doar cat sa dea un clocot, apoi se adauga in borcan peste ardeii iuti.
Soacra mea a folosit borcane foarte mari si a pus un celofan inainte de a inchide borcanele cu capace.
Le-a depozitat in beci!
Sunt foarte buni consumati langa ciorbe, tocanite si chiar si fripturi.
Eu am pus acum citiva ani, dar din cei micuti rosii... Mamma mia, de iuti ce sint, inca mai am citeva borcanele, dar se vede ca s-au conservat foarte bine... Pupici !!!
tare mult imi plac..si eu am pus. Pupici
o gospodina desavarsita,felicitari.iti mai admir inca odata camara.pupici
Daniela, cei bulgaresti nu-s chiar foarte iuti, adica pana si eu care nu le am cu picanteriile ii mai gust..ma gandesc ca acei jalapenos sunt iuti rau:))Pupici!
Alina, am vazut ca si tu ti-ai umplut camara cu bunatati anul asta! Pupici!
Sarah, multumesc! Pe astia nu i-am pus eu ca nu prea le avem noi cu ardeii iuti, dar stau bine in beci langa muraturi si compoturi:) Pupici!
Cred ca iarna asta ma mut la tine ca nu poti sa mananci ateatea conserve singura in mod clar!
Teo, daca vrei sa mergi la sigur iti dau adresa socrilor mei, la ei in beci stau depozitate bunatatile si poti sa te servesti cu orice doresti:))Pup!
Da stiu ca nu te incurci cu ardeii iuti! Pup
Pai soacra mea s-a gandit ca daca tot ii avea in gradina sa-i puna la borcane ca poate cine stie nu ne ajung:))Pup!
nici noi nu papam iute , dar mereu pun cateva borcanele ptr tati meu ;) ....
Si socrul meu e super fan iuteli:))