Ciorbita de praz
Iata ca saptamana aceasta am gatit asa mai "olteneste". Mi s-a facut pofta de o ciorbita de praz! Si cum eu la origini sunt olteanca, nu puteam sa nu-mi potolesc aceasta pofta si sa nu impart si cu voi reteta. De fapt, este destul de simpla reteta, se prepara asemanator cu alte ciorbe.
Eu am folosit:
Eu am folosit:
- 1 praz mare de tot, 1 ceapa, 1 morcov, 50 - 70 gr orez, 200 ml bors taranesc, 2 linguri pasta de tomate, 100 gr rosii in bulion, sare, piper, oregano, tarhon, frunze de patrunjel.
Am pus o oala cu apa la fiert. Am adaugat pe rand ceapa si morcovul taiate cubulete, apoi prazul taiat rondele.
Cand au fiert putin legumele am adaugat si rosiile in bulion. Am lasat apoi 25 de minute la foc iute. Spre final am adaugat borsul, orezul si condimentele.
Am mancat pe nerasuflate 2 portii, cu painica de casa.
Hmmm, o bunatate de ciorbita!!!
0 Response to "Ciorbita de praz"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!