Ciorbita de praz






Iata ca saptamana aceasta am gatit asa mai "olteneste". Mi s-a facut pofta de o ciorbita de praz! Si cum eu la origini sunt olteanca, nu puteam sa nu-mi potolesc aceasta pofta si sa nu impart si cu voi reteta. De fapt, este destul de simpla reteta, se prepara asemanator cu alte ciorbe.

Eu am folosit:
  • 1 praz mare de tot, 1 ceapa, 1 morcov, 50 - 70 gr orez, 200 ml bors taranesc, 2 linguri pasta de tomate, 100 gr rosii in bulion, sare, piper, oregano, tarhon, frunze de patrunjel.

Am pus o oala cu apa la fiert. Am adaugat pe rand ceapa si morcovul taiate cubulete, apoi prazul taiat rondele.
Cand au fiert putin legumele am adaugat si rosiile in bulion. Am lasat apoi 25 de minute la foc iute. Spre final am adaugat borsul, orezul si condimentele.

Am mancat pe nerasuflate 2 portii, cu painica de casa.
Hmmm, o bunatate de ciorbita!!!

0 Response to "Ciorbita de praz"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.