Retete cu broccoli/ conopida
By http://retetegg.blogspot.ro/
Conopida si broccoli sunt excelente in diverse feluri de mancare, in salate, feluri de baza, supe sau muraturi.
Conopida mi-a placut cam intotdeauna, mai ales in muraturi sau facuta salata, apoi am descoperit usor ca e buna si in tocanite alaturi de carne sau facuta pane.
Broccoli nu mi-a fost prieten bun pana acum vreo 2 ani si ma intreb, de ce oare? :D
Acum il cumpar si il pun la diverse feluri de mancare, mai mereu e prezent ca garnitura langa friptura si-l ador si-n ciorbe si supe alaturi de celelalte legume.
De ce va recomand sa le consumati?
Conopida este considerata si un bun aliment anticangerigen si detoxifiant al organismului.
Este o leguma ideala pentru cei care vor sa slabeasca deoarece nu are multe calorii si grasimi.
100 de grame de conopida au 25 de kcal (cea fiarta are 75 kcal),conopida nu are grasimi, are 5.300 de carbohidraţi, proteine 2 grame.
De reţinut este şi faptul că, tot la 100 gr conopida, gasim retinol, acid ascorbic 46.400 mg, niacina 0,0,500 mg, potasiu 303 mg, fosfor 44 mg şi sodiu 30 mg.
Consumul acestei legume de cel putin trei ori pe saptamana previne anemia si regleaza tensiunea arteriala.
Broccoli este o leguma care ofera o nutritie exceptionala si ajuta la mentinerea unei vieti sanatoase si longevive. Broccoli este o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C (de 2 ori mai multa vitamina C decat intr-o portocala) si bogata in fier si potasiu.
Este o leguma cu un continut crescut de calciu, aproape un echivalent al laptelui in alimentatie. Contine seleniu si compusi cu sulf, cu importante efecte antioxidante si anticancerigene. Contine de asemenea un compus fitochimic (sulforaphane) care distruge o bacterie raspunzatoare de aparitia gastritei si a ulcerelor gastrice.
O cana de broccoli fiert contine 74 mg de calciu plus 123 mg de vitamina C care imbunatateste semnificativ absorbtia calciului, totul cu doar 44 calorii. Prin comparatie o portocala nu contine calciu, are 69 mg de vitamina C si cu 50% mai multe calorii.
Conopida si broccoli sunt excelente in diverse feluri de mancare, in salate, feluri de baza, supe sau muraturi.
Conopida mi-a placut cam intotdeauna, mai ales in muraturi sau facuta salata, apoi am descoperit usor ca e buna si in tocanite alaturi de carne sau facuta pane.
Broccoli nu mi-a fost prieten bun pana acum vreo 2 ani si ma intreb, de ce oare? :D
Acum il cumpar si il pun la diverse feluri de mancare, mai mereu e prezent ca garnitura langa friptura si-l ador si-n ciorbe si supe alaturi de celelalte legume.
De ce va recomand sa le consumati?
Conopida este considerata si un bun aliment anticangerigen si detoxifiant al organismului.
Este o leguma ideala pentru cei care vor sa slabeasca deoarece nu are multe calorii si grasimi.
100 de grame de conopida au 25 de kcal (cea fiarta are 75 kcal),conopida nu are grasimi, are 5.300 de carbohidraţi, proteine 2 grame.
De reţinut este şi faptul că, tot la 100 gr conopida, gasim retinol, acid ascorbic 46.400 mg, niacina 0,0,500 mg, potasiu 303 mg, fosfor 44 mg şi sodiu 30 mg.
Consumul acestei legume de cel putin trei ori pe saptamana previne anemia si regleaza tensiunea arteriala.
Broccoli este o leguma care ofera o nutritie exceptionala si ajuta la mentinerea unei vieti sanatoase si longevive. Broccoli este o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C (de 2 ori mai multa vitamina C decat intr-o portocala) si bogata in fier si potasiu.
Este o leguma cu un continut crescut de calciu, aproape un echivalent al laptelui in alimentatie. Contine seleniu si compusi cu sulf, cu importante efecte antioxidante si anticancerigene. Contine de asemenea un compus fitochimic (sulforaphane) care distruge o bacterie raspunzatoare de aparitia gastritei si a ulcerelor gastrice.
O cana de broccoli fiert contine 74 mg de calciu plus 123 mg de vitamina C care imbunatateste semnificativ absorbtia calciului, totul cu doar 44 calorii. Prin comparatie o portocala nu contine calciu, are 69 mg de vitamina C si cu 50% mai multe calorii.
Cateva retete cu broccoli si conopida pentru inspiratie:
Pofta buna si gatiti cu spor!
Foarte bune retete! Sa te lingi pe bot!
Luna aceasta eu si sora mea gazduim provocarea Dulce Romanie si te invitam sa participi :)
Multumesc pt invitatie! Voi incerca sa fiu prezenta :)
Pup:*
Ingrediente bune si sanatoase, pe care ar trebui sa le consumam cat mai des!
Da, asa este! Noi romanii avem fixatia cu fainoase sau cartofi ca garnitura, dar broccoli este mult mai sanatos :)