Cheesecake cu portocale (fara coacere)










By http://retetegg.blogspot.com/

Cheesecake cu portocale sau cel mai usor si delicios desert!

Nu stiu de ce am amanat asa de mult pregatirea acestui desert, poate pentru ca nu-l gustasem sa-mi dau seama cat este de bun :)

Vinerea trecuta, fix acum o saptamana, mi-am luat toate ingredientele necesare pt cheesecake si m-am apucat de treaba (cu ceva emotii evident).

La final am obtinut minunatia pe care o vedeti in poze, nu e cea mai aspectuoasa prajitura din lume, dar e mega delicioasa si usor de pregatit!

Am folosit:
  • Pt blat: 300 g biscuiti, 150 g unt, 1 esenta de rom.
  • Pt crema: 500 g branza dulce, 200 ml frisca lichida, 200 gr zahar pudra, coaja de portocala, zahar vanilat, esenta de portocala.
  • In plus: felii de portocala, fructe de padure, hartie de copt (sau folie de plastic, aluminiu), o tava sau cratita.

Unul dintre motivele pt care am amanat o perioada cheesecake-ul era si faptul ca nu am o tava cu peretii detasabili. Insa, acum cand am facut cheesecake intr-o cratita normala va pot spune ca nu e musai sa aveti tava speciala caci se poate si asa :)

Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit si esenta de rom. Am amestecat bine.

Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu hartie de copt. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din biscuiti uniform. Eu am pus compozitia intr-o cratita cam micuta (20 cm diametrul) si blatul a iesit relativ inalt.

Am pus la frigider pentru 2-3 ore. Daca va grabiti o puteti lasa doar 1-2 ore.

Am batut frisca lichida cu zaharul. Am adaugat esenta de portocala, coaja de portocala si branza dulce. Amestecul trebuie sa fie omogen si pufos. Eu am folosit un mixer.

Am asezat crema de branza peste blatul de biscuiti, am nivelat si am pus la frigider inca 2-3 ore.

Pentru servire, am scos cheesecake-ul din forma cu ajutorul hartiei de copt, apoi am decorat cu fructe de padure si felii de portocala.

Prajitura se taie in felii exact ca un tort. Umeziti bine cutitul inainte de a taia fiecare felie.

Este foarte usoara, aromata si mai ales delicioasa! Si ideala acum cand vine sezonul cald si nu vrem sa mai folosim cuptorul :)

Weekend frumos si insorit!

22 Response to "Cheesecake cu portocale (fara coacere)"

  1. Anonim says:

    arata bine si cred ca e si gustos.aveti niste retete super,eu tot timpul imi iau caietul si notez cand vad o reteta noua,si cand intru pe blog nu ma mai satur de citit retete si de visat...:))multumesc ca existati,o zii buna va doresc!

    Wow!!! ce cheesecake et super beaux, j'en veux 3 parts pour moi!

    Bisous

    Simona says:

    Arata delicios! Eu vin cu lingurita!
    Pupici

    Danutza says:

    Wow, multumesc si eu! Ma bucur sa fiu o sursa de inspiratie:) Un weekend excelent si te astept in continuare pe blog :)

    Danutza says:

    Beth, merci beaucoup! 3 parts sont pour toi :) Bisous!

    Danutza says:

    Simona, te astept :) Pupici:*

    Iar salivez la tortuletul tau... yamiii, ce bine arata si cred ca e bunut tare... Daca vin cu o sticla de sampanie/spumos, ce am prin casa, pot primi o feliuta ?! Pupici !

    Danutza says:

    Daniela, primesti si fara bautura, dar daca aduci bautura ti-l dau pe tot :)) Pupici!

    Excelenta,mai ales ca nu necesita cuptor:)

    Ioana V. says:

    arata foarte foarte apetisant!

    Emily says:

    arata foarte bine! Bineinteles ca trebuie sa fie super delicios ;) Te pup draga mea!

    Cristina says:

    Cheesecake nu se refuza nicioadata! Absolut delicios!

    Am ajuns si eu la spartul targului,asa ca sigur nu am mai prins deloc.Imi place cum arata.Te pup!

    Haplea says:

    Foarte frumos Cheesecakeul!!!

    Danutza says:

    Teo,eu tocmai d-asta o iubesc...ca e fara cuptor :)

    Danutza says:

    Multumesc Alinutza!

    Danutza says:

    Multumesc mult Emily! Pupici!

    Danutza says:

    Cristina, asa-i ;) Pup!

    Danutza says:

    Mihaela, nu-i problema ca mai facem :) Pupici!

    Danutza says:

    Multumesc mult Haplea!

    anybell says:

    se poate folosi si branza dulce de vaci? sau daoar acea crema? peste tot o gasesc doar cu branza dulce. merci

    Danutza says:

    Eu branza dulce de vaci am folosit, cumparata la kg din Auchan. Nu e crema de branza sau altceva, e pur si simplu branza dulce (sau branza proaspata ii mai spune).

    Daca te referi la faptul ca vrei sa folosesti pt cheesecake doar branza fara sa o amesteci cu frisca, zahar, etc...cred ca se poate dar nu-ti garantez ca va avea aceeasi forma cheesecake-ul, pentru ca frisca si zaharul pudra leaga bine compozitia ca sa poti sa o scoti din forma :)

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.