Cheesecake cu rodie


Este oficial! In familia noastra cheesecake-ul e prajitura "vedeta". 

Desi o prepar destul de des, mereu descopar noi combinatii pentru delicioasa prajitura cu branza. Azi am bifat alta combinatie delicioasa, cu rodie. Fructul acela minunat despre care va vorbeam si la reteta de orez cu lapte :)

Am facut un cheesecake mai fin, cu o proportie mai mare de frisca si mai putina branza. Iar semintele dulci si zemoase de rodie l-au completat perfect! Trebuie neaparat sa-l incercati si voi ;)

Portii: 10 
Timp de preparare: 30 min
Timp de racire: 180 min
Dificultate:
usor

Am folosit:
  • Blat: 300 g biscuiti, 150 g unt gras;
  • Crema: 400 g branza dulce cremoasa, 500 ml frisca lichida, coaja de la 1/2 lamaie, 70 g zahar pudra vanilat, 2 plicuri zahar vanilat;
  • Decor: semintele de la 1 rodie. 
Pentru blat maruntim biscuitii in robot. Topim untul si il punem peste biscuiti, apoi amestecam pana ce biscuitii absorb tot untul.

Tapetam o tava cu folie alimentara. Punem amestecul de biscuiti si unt si nivelam cu o lingura.

Punem la frigider 1 ora.

Intre timp pregatim crema. Frisca o mixam bine cu zaharul vanilat, apoi o adaugam peste branza dulce. Punem coaja de lamaie, zaharul pudra vanilat si amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza.
Punem crema peste blat, nivelam cu o spatula si lasam la frigider 2 ore.

Dupa ce scoatem prajitura din forma asezam deasupra un strat de seminte de rodie.

Transferam cheesecake-ul pe un platou si punem la frigider pana in momentul servirii.

*Puteti pune seminte de rodie si in compozitia de branza, eu le-am pus pe toate deasupra fiindca mi-a placut contrastul.

Pofta buna!

0 Response to "Cheesecake cu rodie"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.