Fasole batuta de post
By http://retetegg.blogspot.com/
O reteta foarte cunoscuta de noi toti este fasolea batuta (frecata) sau cum vreti voi sa o numiti:) Este ideala pentru zilele de post, este foarte gustoasa si consistenta.
Am folosit:
*Chiar daca nu o fierbem cu o seara inainte e bine sa o lasam in apa la inmuiat!
A doua zi i-am schimbat apa si am mai dat-o in 2-3 clocote.
Am scurs-o bine de apa, am adaugat peste ea 3 catei de usturoi, sare, 1 lingurita ulei si am pasat-o fin cu blenderul.
Intr-o tigaie am pus 2 lingurite de ulei si am calit o ceapa tocata marunt. Am adaugat peste ea bulionul, apoi condimentele si verdeata.
Am servit fasolea batuta cu rantas si ceapa verde. Este foarte buna si cu muraturi sau salata de varza.
O reteta foarte cunoscuta de noi toti este fasolea batuta (frecata) sau cum vreti voi sa o numiti:) Este ideala pentru zilele de post, este foarte gustoasa si consistenta.
Am folosit:
- Pt fasolea batuta: 500 gr fasole boabe alba, 3 catei de usturoi, sare, 1 lingurita ulei.
- Pt rantas (prajeala): 1 ceapa mare, 300 ml bulion de rosii, sare, piper, boia dulce, cimbru, maghiran, patrunjel, 2 lingurite ulei.
*Chiar daca nu o fierbem cu o seara inainte e bine sa o lasam in apa la inmuiat!
A doua zi i-am schimbat apa si am mai dat-o in 2-3 clocote.
Am scurs-o bine de apa, am adaugat peste ea 3 catei de usturoi, sare, 1 lingurita ulei si am pasat-o fin cu blenderul.
Intr-o tigaie am pus 2 lingurite de ulei si am calit o ceapa tocata marunt. Am adaugat peste ea bulionul, apoi condimentele si verdeata.
Am servit fasolea batuta cu rantas si ceapa verde. Este foarte buna si cu muraturi sau salata de varza.
Daca va intereseaza si alte retete de post, va astept sa le descoperiti in lista cu retete de post.
Eu am 3 sugestii pentru voi si sper sa va placa:
Orez indian
Sarmale de post cu orez si ciuperci
Salata de vinete cu ceapa
Orez indian
Sarmale de post cu orez si ciuperci
Salata de vinete cu ceapa
Buna fasolea dar sa stii ca si la sarmalutele alea am poftit desi am mancat nu demult!Pupici si o seara minunata sa ai!
Vad ca ne imbii cu multe bunatati.Pup!
Teo, parca acum ca ma tot uit la poze mi se face si mie pofta din nou. Eu cel mai mult poftesc la preparatele romanesti: sarmale, fasole batuta, varza calita:))
Te pup! Seara frumoasa!
Mihaela, am de toate pe alese! Cine zicea ca nu poti manca bunatati si de post? :)) Pupici!
imi place fasolea cu usturoi :P
super idee pentru weekend :) Te pup
Emily, eu ador sa-i pun mereu putin usturoi, ii da o aroma speciala :)
Te pup!
Cat de bine arata!Imi place si eu vreau!
Multumesc mult Miuta! Esti invitata mea :)
Zilele trecute am dat-o pe hummus, asa ca mi-am potolit nitel pofta de fasole .. sa zicem ;) Da sarmalute de post as manca intr-o veselia. n-am facut demult! Te pup
Anto, eu n-am mancat niciodata hummus :) Am tot zis ca o sa fac, dar al meu nu se omoara cu nautul :(
In schimb la sarmale inainte, astea ne plac si noua :))
Pupici!