Mâncare de ardei copţi cu pui
By http://retetegg.blogspot.com/
Zilele astea am fost foarte ocupata incat n-am mai avut timp nici sa gatesc, nici sa postez. Aseara am facut insa o mancarica delicioasa de ardei copti, cu piept de pui. Se face rapid si e foarte gustoasa!
M-am hotarat sa particip cu reteta la Provocarea lunii August "Dulce Romanie2011" gazduita luna aceasta de Gaby (Papa bun)
Am folosit:
Ceapa am tocat-o si am pus-o la calit in ulei de masline.
Am adaugat peste ea cand a inceput sa se rumeneasca pieptul de pui taiat cuburi.
Cand ceapa si puiul s-au calit bine, am adaugat rosii decojite si taiate cuburi.
Am adaugat apoi si ardeiul copt tocat.
Am potrivit de sare, piper si am adaugat ghimbirul.
Nu a fost nevoie sa mai adaug apa caci ardeii si rosiile au lasat destul lichid.
Am fiert pana cand mancarica a scazut, amestecand din cand in cand.
Spre final am pus patrunjelul tocat fin.
Am servit cu putin cascaval deasupra si cu ardei iute.
Pofta buna!
Zilele astea am fost foarte ocupata incat n-am mai avut timp nici sa gatesc, nici sa postez. Aseara am facut insa o mancarica delicioasa de ardei copti, cu piept de pui. Se face rapid si e foarte gustoasa!
M-am hotarat sa particip cu reteta la Provocarea lunii August "Dulce Romanie2011" gazduita luna aceasta de Gaby (Papa bun)
Am folosit:
- 2 kg ardei (kapia, gras, gogosar), 1/2 kg piept de pui, 1 ceapa rosie mare, 3 rosii, patrunjel, 2 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita ghimbir, sare, piper.
Ceapa am tocat-o si am pus-o la calit in ulei de masline.
Am adaugat peste ea cand a inceput sa se rumeneasca pieptul de pui taiat cuburi.
Cand ceapa si puiul s-au calit bine, am adaugat rosii decojite si taiate cuburi.
Am adaugat apoi si ardeiul copt tocat.
Am potrivit de sare, piper si am adaugat ghimbirul.
Nu a fost nevoie sa mai adaug apa caci ardeii si rosiile au lasat destul lichid.
Am fiert pana cand mancarica a scazut, amestecand din cand in cand.
Spre final am pus patrunjelul tocat fin.
Am servit cu putin cascaval deasupra si cu ardei iute.
Pofta buna!
Mmmm...ce bun! Ce-as papa si eu o portie! Dac-as avea! :))))
Multu mult Miha! Te servesc eu cu drag cu o portie:) Pup!
Si eu si eu ;) Plus ca reteta e ca o manusa pentru provocarea lunii august.. a Gabytei-papa bun.;) Pupici
Antonina, imi amintesc ca mi-a zis Gaby ceva despre asta, dar am fost asa de ocupata in ultima vreme ca am si uitat:)Ia sa intru eu pe acolo sa vad despre ce e vorba. Pup!
si eu fac ceva asemanator , imi place mult !!!!
Si noua ne-a placut, e mai de sezon! Merci pt vizita! Pup!