Chiseliţă


By http://retetegg.blogspot.com/

Anul asta cred ca se implineau vreo 14-15 ani de cand nu mai mancasem chiselita. Mi-era pofta, dar parca mai pofta i-a fost iubitului meu, asa ca ne-am facut provizii de prune de la tara si le-am pus la treaba. Jumate la chiselita si jumate la gomboti:)

La mine la tara se facea si din zarzare, corcoduse!

Am folosit:
  • 1/2 - 1 kg prune, apa, zahar (depinde cat de dulce va place).

Am pus la fiert apa.

Am adaugat prunele intregi, bine spalate.

Am lasat pe foc pana cand s-au inmuiat prunele (ale mele s-au facut praf in 10 minute ... asa ca aveti grija :D ).

Am adaugat zaharul, am amestecat de cateva ori si am oprit focul.

Am servit rece!

Mama a mancat cu paine, cica e mai consistenta:)) De fapt, ea mananca si pepene cu paine:))

Pofta buna!

4 Response to "Chiseliţă"

  1. De unde ti-a venit ideea ca nu se mai face asa ceva de cand tinea bunica post?

    Danutza says:

    Mai mult iubitu a fost cu ideea! Noi stam asa si ne gandim ce-am manca si n-am mai mancat de mult, si tot scotocim...si mai gasim cate ceva:))

    Claudiu says:

    "Mama a mancat cu paine, cica e mai consistenta:)) De fapt, ea mananca si pepene cu paine:))"

    Asta face si bunica mea. N-am mai mancat de mult o chiselita.

    Danutza says:

    Da, cred ca s-au obisnuit sa manance asa ca sa o considere o masa consistenta...eu mananc mai degraba ca desert:)

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.