Chiseliţă
By http://retetegg.blogspot.com/
Anul asta cred ca se implineau vreo 14-15 ani de cand nu mai mancasem chiselita. Mi-era pofta, dar parca mai pofta i-a fost iubitului meu, asa ca ne-am facut provizii de prune de la tara si le-am pus la treaba. Jumate la chiselita si jumate la gomboti:)
La mine la tara se facea si din zarzare, corcoduse!
Am folosit:
Anul asta cred ca se implineau vreo 14-15 ani de cand nu mai mancasem chiselita. Mi-era pofta, dar parca mai pofta i-a fost iubitului meu, asa ca ne-am facut provizii de prune de la tara si le-am pus la treaba. Jumate la chiselita si jumate la gomboti:)
La mine la tara se facea si din zarzare, corcoduse!
Am folosit:
- 1/2 - 1 kg prune, apa, zahar (depinde cat de dulce va place).
Am pus la fiert apa.
Am adaugat prunele intregi, bine spalate.
Am lasat pe foc pana cand s-au inmuiat prunele (ale mele s-au facut praf in 10 minute ... asa ca aveti grija :D ).
Am adaugat zaharul, am amestecat de cateva ori si am oprit focul.
Am servit rece!
Mama a mancat cu paine, cica e mai consistenta:)) De fapt, ea mananca si pepene cu paine:))
Pofta buna!
De unde ti-a venit ideea ca nu se mai face asa ceva de cand tinea bunica post?
Mai mult iubitu a fost cu ideea! Noi stam asa si ne gandim ce-am manca si n-am mai mancat de mult, si tot scotocim...si mai gasim cate ceva:))
"Mama a mancat cu paine, cica e mai consistenta:)) De fapt, ea mananca si pepene cu paine:))"
Asta face si bunica mea. N-am mai mancat de mult o chiselita.
Da, cred ca s-au obisnuit sa manance asa ca sa o considere o masa consistenta...eu mananc mai degraba ca desert:)