Gogoşi cu gem
By http://retetegg.blogspot.com/
Noua ne plac gogosile de orice fel, fie ele simple, cu branza, cu gem, etc. Asa ca profitam de cate o zi racoroasa sa ne potolim pofta cu cateva gogosi calde si gustoase.
Compozitia de baza este aceeasi fie ca le facem simple sau cu umplutura.
Am folosit:
Apa am incalzit-o putin si am dizolvat in ea drojdia, zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Faina am asezat-o intr-un bol si am adaugat apa calduta cu drojdia, iaurtul, 3 linguri de ulei, un praf de sare, un ou si coaja de lamaie.
Am framantat aluatul si l-am lasat sa creasca 1 ora.
Cand aluatul si-a dublat volumul am format gogosile. Am facut gogosi foarte mari ca sa ne saturam. La mijloc am pus gem de gutui.
Am prajit gogosile pe ambele parti. Le-am scos pe un servet sa se scurga surplusul de ulei.
Le-am servit calde!
Noua ne plac gogosile de orice fel, fie ele simple, cu branza, cu gem, etc. Asa ca profitam de cate o zi racoroasa sa ne potolim pofta cu cateva gogosi calde si gustoase.
Compozitia de baza este aceeasi fie ca le facem simple sau cu umplutura.
Am folosit:
- 750 gr faina, 1 pahar cu apa, 1 cub drojdie, 1 ou, 100 gr iaurt simplu, gem de gutui, esenta de vanilie, zahar vanilat, coaja de lamaie, un praf de sare, ulei (pentru compozitia de gogosi 3 linguri, pentru prajit folosim in functie de marimea vasului in care prajim gogosile)
Apa am incalzit-o putin si am dizolvat in ea drojdia, zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Faina am asezat-o intr-un bol si am adaugat apa calduta cu drojdia, iaurtul, 3 linguri de ulei, un praf de sare, un ou si coaja de lamaie.
Am framantat aluatul si l-am lasat sa creasca 1 ora.
Cand aluatul si-a dublat volumul am format gogosile. Am facut gogosi foarte mari ca sa ne saturam. La mijloc am pus gem de gutui.
Am prajit gogosile pe ambele parti. Le-am scos pe un servet sa se scurga surplusul de ulei.
Le-am servit calde!
poti sa mai faci unele cu gem de visine, te rog? :)
Normalll:)) Ador gemul de visine, dar am pus de gutui ca d-asta aveam:)
Vreau si eu o gogosica ... Nu ride, dar eu o vreau cu halva...
Aduc eu de visine :) dar facem gogosi :) hai, pune-le la crescut! :*
Daniela, n-am incercat cu halva, dar imi place halvaua asa ca n-are ce sa fie rau:)
Vara cresc una doua, ca e cald ... rabdare la prajit sa avem:))
Danutzule,opreste si tu una ,doua!Pupici!
Ehee, astea-s mancate de mult! La tura a doua cu gem de visine cand vine si Raisa, opresc pt toata lumea:))
Mmmmmm, aluatul se intinde sau direct cu mana formati gogosii?
Se poate intinde aluatul si taia cu un cutit, in forma dorita, dar se pot forma gogosile si cu mana, depinde cum iti este mai usor :)