Penne cu ton
Pe o vreme ploioasa si rece nu este nimic mai placut decat sa stai in casa si sa gatesti ceva delicios pentru o cina speciala cu persoana iubita.
Astazi m-am gandit sa-l uimesc cu ceva relativ nou pentru noi, o salata de paste cu ton. Am tot cautat o reteta care sa ma inspire, am gasit zeci de variante nici una 100 % pe placul meu. Asa ca am combinat cateva ingrediente care stiu cu siguranta ca ne plac si a iesit o salata delicioasa.
Am folosit:
Astazi m-am gandit sa-l uimesc cu ceva relativ nou pentru noi, o salata de paste cu ton. Am tot cautat o reteta care sa ma inspire, am gasit zeci de variante nici una 100 % pe placul meu. Asa ca am combinat cateva ingrediente care stiu cu siguranta ca ne plac si a iesit o salata delicioasa.
Am folosit:
- 400 gr penne rigate, 2 conserve de ton in ulei, 2 ardei kapia, 1 lamaie, 150 gr masline negre, patrunjel, oregano, busuioc, sare.
Am pus pastele la fiert in apa cu sare si ulei timp de 10 minute. Le-am scurs de apa si le-am clatit in apa rece. Le-am lasat cateva minute sa se scurga bine.
Ardeiul l-am calit in 2 linguri de ulei impreuna cu oregano si busuioc. L-am lasat apoi 5 minute deoparte sa se raceasca.
Cand pastele s-au scurs bine de apa le-am asezat intr-un bol, am adaugat ton (scurs bine de uleiul din conserva), ardei, masline, zeama si felii de lamaie, sare, patrunjel.
Foarte bune, iubitul meu a mancat portie dubla :))
Pofta buna!
Si mie imi place si folosesc conservele de ton, ori la paste, chiar si cu mamaliguta. Pupik.