Pui pe "sticlă"
De fapt, e pui pe borcan:). Insa nu suna tocmai bine sa-i dau titlul asa, fiindca reteta e cunoscuta drept pui pe sticla.
Eu nu am avut in casa nici o sticla potrivita pentru aceasta reteta asa ca am facut un tur de net in cautarea unei alternative. Am gasit exact ceea ce aveam nevoie, ideea de a face puiul pe borcan si nu pe sticla.
Operatiunea este aceeasi, gustul e senzational si zic eu, merita sa stai vreo ora in bucatarie fiindca la final primesti numai laude:).
Am folosit:
Eu nu am avut in casa nici o sticla potrivita pentru aceasta reteta asa ca am facut un tur de net in cautarea unei alternative. Am gasit exact ceea ce aveam nevoie, ideea de a face puiul pe borcan si nu pe sticla.
Operatiunea este aceeasi, gustul e senzational si zic eu, merita sa stai vreo ora in bucatarie fiindca la final primesti numai laude:).
Am folosit:
- un pui griller (cam 1,3 kg a avut al meu), condimente pentru pui, boia dulce, curry, oregano, busuioc, coriandru, sare, un borcan, o cratita.
Puiul l-am spalat bine si l-am condimentat. Am umplut borcanul cu apa cam 3/4 si am pus peste el puiul. Am asezat apoi borcanul cu puiul intr-o cratita umpluta pana la jumatate cu apa. In apa din cratita am adaugat si cateva boabe de coriandru.
Am pus puiul in cuptor la foc mediu o ora.
Dupa ce am scos cratita din cuptor, am lasat-o la racit aproximativ 10 minute. Apoi am scos borcanul cu puiul pe el din cratita si cu ajutorul a inca 2 maini dibace (iubitul meu) am scos borcanul din interiorul puiului.
Am servit puiul rumenit alaturi de cartofi prajiti, castraveti in otet si mujdei de usturoi.
Ps: Diana, sa stii ca m-am gandit numai la tine, stiu ca e preparatul tau preferat. Te astept pe la mine si promit sa fac un pui numai pentru tine!
Arata super puiul....si cu aceea garnitura...mmmmm!!!
Felicitari!!!