Ciorbă rădăuţeană











De vreo cateva saptamani de cand mi-a spus sora mea despre aceasta ciorba, ma tot batea gandul sa o fac. In weekend am zis ca e timpul sa nu o mai aman si sa o testez.

E o ciorba gustoasa, v-o recomand mai ales daca sunteti fan al ciorbei de burta.

Am folosit:
  • 300 gr piept de pui, 2 morcovi, 2 cepe, 1/2 telina, 1 ardei rosu, 2 galbenusuri, 4-5 linguri de smantana, 5-6 catei de usturoi, patrunjel, 1 lingura de bors magic, 2 linguri otet, sare, busuioc.

Am spalat pieptul de pui, l-am portionat si l-am asezat intr-o oala cu apa pe foc. Am spumat de cateva ori apa, apoi am adaugat morcov, telina si ceapa tocate. Am lasat sa fiarba aproximativ 20 de minute, apoi am adaugat ardeiul.

Am pregatit un mujdei din usturoi, ulei si cele 2 linguri de otet.

Separat am pregatit cele 2 galbenusuri de ou batute bine si amestecate cu smantana.

Am dat ciorba deoparte, am adaugat cateva polonice din ciorba peste smantana si ou si am omogenizat bine. Am adaugat apoi usor in ciorba smantana, amestecand.

Am pus din nou pe foc la fiert, am adaugat borsul, busuiocul si sarea.

Am oprit focul si am pus patrunjel. In oala ciorba parea destul de omogena. In farfurie nu mi-a mai placut cum arata, insa la gust a fost foarte buna.

Noi ne-am pus fiecare mujdei in farfurie peste ciorba.

Pofta buna!

6 Response to "Ciorbă rădăuţeană"

  1. mirela says:

    Foarte buna,,,si arata super,,,,apetisant!!!!puppp!!!

    Danutza says:

    Multumesc Mirela, pupici.

    violette says:

    Minunata ciorbita...Mmmm,ce pofta mi-ai facut:)
    pup!

    Danutza says:

    Merci mult Violette! Pupici!

    Adrian says:

    Buna! Ca sa-ti iasa ciorbele care au smantana in compozitie "clare" sa nu se vada tulbure, sa nu se branzeasca smantana, aceasta trebuie adusa la temperatura ciorbei. Ca sa faci asta pui smantana intr-un castron si adaugi treptat cate 1-2 linguri de zeama din ciorba calda amestecand continuu. Adaugi zeama de ciorba peste smantana pana cand aceasta se incalzeste suficient, apoi amestecul il torni in oala in care este ciorba. Aaa si am uitat, inainte de a pune smantana in castron amestec-o bine in borcan pana devine fluida. Pofta buna!

    Danutza says:

    Multumesc pt sfaturi!

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.