Ochiuri şi şuncă




O idee foarte buna pentru micul dejun, o masa consistenta!

Oul este "proteina completa", continand toti aminoacizii esentiali (asa-numitele "caramizi" folosite de organism pentru producerea proteinelor) pe care organismul nu le poate produce singur. Calitatea proteinelor din oua este atat de ridicata, incat este considerat "standardul de aur", acea proteina cu care sunt comparate toate celelalte.

Proteinele ajuta organismul la intarirea si repararea muschilor si producerea de proteine precum hormonii si enzimele, dar este in acelasi timp si foarte satios.

Ouale contin de asemenea vitamina B si un compus nutritiv numit colina, esential in functionarea celulelor, in special a celulelor sistemului nervos.

Galbenusul este bogat in vitamina A, D si E, iar culoarea este datorata continutului de luteina si zeaxantina, doi compusi naturali care contribuie la sanatatea ochilor protejandu-i in fata razelor ultraviolete ale soarelui.

Reteta e asa de banala incat nu mai are nevoie de prezentare.

Va recomand sa serviti ochiurile si sunca de pui impreuna cu o salata, de exemplu cea de dovlecel, cea cu multe verdeturi sau cea fresh.

2 Response to "Ochiuri şi şuncă"

  1. mirela says:

    Foarte buna,imi plac tare mult ochiurile,daca stiam veneam de ieri la tine,,,,,pupp!!!

    Danutza says:

    Merci Mirela, eu prefer intotdeauna ochiurile, mai ales la micul dejun.

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.