Galuste cu visine
vineri, 12 iulie 2013
10:11:00
,
6 Comments
Etichete: cartofi , faina , galuste , oua , pesmet , scortisoara , visine , zahar
Etichete: cartofi , faina , galuste , oua , pesmet , scortisoara , visine , zahar
Pentru ca vine weekend-ul v-am pregatit un desert foarte bun: galuste cu visine.
Sincera sa fiu, galustele cu prune nu au fost niciodata desertul meu preferat, insa de aceasta daca am facut reteta Sandei Marin si le-am umplut cu visine dulci-acrisoare in loc de prune. Rezultatul: muuult mai bun!!
Mi-au iesit foarte pufoase, iar contrastul dulce-acrisor este incredibil de bun. In plus, se simte extrem de bine aroma visinelor. Le-am facut deja de 2 ori intr-o saptamana si musai sa le incerc pe viitor si cu caise/piersici.
Am folosit:
- 1 kg cartofi, 4-5 linguri faina, 100 g pesmet, 150 g zahar, 2 oua, esenta de rom, zahar vanilat, putina scortisoara macinata, un praf de sare, visine (eu am pus cate 2 de galusca).
Am curatat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert.
Cat timp au stat pe foc, m-am ocupat de visine si le-am scos samburii. Le-am pus la scurs.
Cand au fiert bine, am luat cartofii de pe foc, i-am scurs bine si i-am pasat ca pentru piure.
Sunt inca fierbinti, asa ca trebuie sa-i mai lasam 10 - 15 min sa se racoreasca.
Adaugam apoi peste acest piure de cartofi 100 g zahar, 2 oua, esenta de rom, scortisoara si un praf de sare. Omogenizam cu o lingura si adaugam treptat faina.
Trebuie sa avem o compozitie potrivit de tare, pe care sa o modelam usor in maini.
Am pus pe foc un vas mare cu apa (o oala) si am lasat pana a inceput sa clocoteasca.
Cu mainile umezite bine am modelat galustele: mai intai am aplatizat coca in palme apoi am pus cate 2 visine si am inchis totul modeland galusca.
Galustele astfel formate le-am pus la fiert in apa deja clocotind si le-am tinut pana cand s-au ridicat la suprafata si si-au marit volumul.
Intr-o tigaie am calit 2-3 minute pesmetul, apoi l-am luat de pe foc.
L-am amestecat cu 50 g zahar si un zahar vanilat.
Galustele scoase cu paleta si scurse bine de apa le-am trecut prin pesmet, apoi le-am asezat pe un platou.
Am servit cu cea mai mare pofta, eu am infulecat 4 imediat ce au fost gata. :))
Sunt excelente si a doua zi, reci. Le-am servit la micul dejun langa o cana cu lapte.
Pofta buna si gatiti cu spor!
BUNEEE! <3
Asa zic si eu :)
:*
Super bune!!
Doar ce le-am facut si eu!Sunt grozave!
Merci mult Andreea! Eu m-am ingrasat 2 kg de cand am descoperit ce bune sunt cu visine :)) Pup:*
Janet, sunt de sezon :) Plus ca se fac asa repede, ai mei cer mereu :)
Pup:*