Galuste cu visine


Pentru ca vine weekend-ul v-am pregatit un desert foarte bun: galuste cu visine.

Sincera sa fiu, galustele cu prune nu au fost niciodata desertul meu preferat, insa de aceasta daca am facut reteta Sandei Marin si le-am umplut cu visine dulci-acrisoare in loc de prune. Rezultatul: muuult mai bun!!

Mi-au iesit foarte pufoase, iar contrastul dulce-acrisor este incredibil de bun. In plus, se simte extrem de bine aroma visinelor. Le-am facut deja de 2 ori intr-o saptamana si musai sa le incerc pe viitor si cu caise/piersici.

Am folosit:
  • 1 kg cartofi, 4-5 linguri faina, 100 g pesmet, 150 g zahar, 2 oua, esenta de rom, zahar vanilat, putina scortisoara macinata, un praf de sare, visine (eu am pus cate 2 de galusca).

Am curatat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert.

Cat timp au stat pe foc, m-am ocupat de visine si le-am scos samburii. Le-am pus la scurs.

Cand au fiert bine, am luat cartofii de pe foc, i-am scurs bine si i-am pasat ca pentru piure.

Sunt inca fierbinti, asa ca trebuie sa-i mai lasam 10 - 15 min sa se racoreasca.

Adaugam apoi peste acest piure de cartofi 100 g zahar, 2 oua, esenta de rom, scortisoara si un praf de sare. Omogenizam cu o lingura si adaugam treptat faina. 

Trebuie sa avem o compozitie potrivit de tare, pe care sa o modelam usor in maini.

Am pus pe foc un vas mare cu apa (o oala) si am lasat pana a inceput sa clocoteasca.

Cu mainile umezite bine am modelat galustele: mai intai am aplatizat coca in palme apoi am pus cate 2 visine si am inchis totul modeland galusca.

Galustele astfel formate le-am pus la fiert in apa deja clocotind si le-am tinut pana cand s-au ridicat la suprafata si si-au marit volumul.

Intr-o tigaie am calit 2-3 minute pesmetul, apoi l-am luat de pe foc.

L-am amestecat cu 50 g zahar si un zahar vanilat.

Galustele scoase cu paleta si scurse bine de apa le-am trecut prin pesmet, apoi le-am asezat pe un platou.

Am servit cu cea mai mare pofta, eu am infulecat 4 imediat ce au fost gata. :))

Sunt excelente si a doua zi, reci. Le-am servit la micul dejun langa o cana cu lapte.


Pofta buna si gatiti cu spor!

6 Response to "Galuste cu visine"

  1. Cristina says:

    BUNEEE! <3

    Danutza says:

    Asa zic si eu :)

    :*

    Super bune!!

    Doar ce le-am facut si eu!Sunt grozave!

    Danutza says:

    Merci mult Andreea! Eu m-am ingrasat 2 kg de cand am descoperit ce bune sunt cu visine :)) Pup:*

    Danutza says:

    Janet, sunt de sezon :) Plus ca se fac asa repede, ai mei cer mereu :)

    Pup:*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.