File de salau pane


Nu sunt eu mare fan al pestelui, dar prefer atunci cand mananc sa fie un peste bun: salau, somon, pastrav.

De aceasta data am ales salau, fiindca mi s-a parut foarte potrivit pentru ceea ce vroiam eu, adica un peste bun pane :)

L-am condimentat, l-am rumenit bine si l-am servit alaturi de orez cu ardei kapia. Yum!

Am folosit (2 portii):
  • 500 g file de salau, 3-4 linguri pesmet, 3-4 linguri faina, 1 ou, boia dulce, chilli, piper alb si negru, sare, coriandru macinat, verdeturi de Provence, oregano, putina pudra de curry.
Am spalat pestele si l-am portionat. Am pus peste el sare, piper, curry si boia.

Intr-o farfurie am pus faina si am amestecat-o cu verdeturi de Provence.

In alta farfurie am pus pesmetul si l-am amestecat cu chilli, piper, sare, coriandru macinat si oregano.

Am batut oul intr-un castron impreuna cu putina sare.

Intr-o tigaie am incins bine ulei. 

Am trecut bucatile de salau prin faina, apoi prin ou si pesmet.

Le-am pus in uleiul incins si le-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti.

Am scos intai pe un servet de hartie sa se absoarba grasimea, apoi am asezat pe farfurie si am servit cu garnitura de orez.

Simplu si foarte bun! 

Pofta buna si gatiti cu spor!

0 Response to "File de salau pane"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.