Rulada cu crema caramel


Daca ieri am vorbit despre crema caramel, astazi vorbim despre rulada umpluta cu crema caramel, un desert fin si delicios.

Probabil stiti deja ca eu sunt mare fan rulada (cu orice umplutura), fiindca este un desert rapid si tare gustos, fiindca nu am dat niciodata gres cu acest desert si mereu a iesit perfect.

Asa ca trebuie musai sa va spun si voua reteta, iar daca respectati intocmai pasii retetei n-are cum sa nu iasa perfecta :)

Am folosit:
  • Pentru blatul de rulada: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 1/2 lingurita esenta de vanilie, un praf de sare.
Pentru o rulada mare, eu folosesc de obicei 8 oua si pastrez proportia la numarul de linguri de zahar si faina.

Tava mea are: 32 x 35 cm

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cu cat sunt mai bine batute albusurile cu atat este mai pufoasa rulada.

Galbenusurile le amestecam cu cele 8 linguri de zahar si le frecam pana devin crema.

Amestecam apoi albusurile cu galbenusurile crema si treptat cu faina si esenta de vanilie.

Omogenizam bine cu mixerul cateva minute.

Punem in tava hartie de copt, apoi aluatul.

Tava o introducem la cuptorul preincalzit, foc mic.

Nu deschidem usa cuptorului decat dupa primele 10 minute.

Verificam ca blatul sa fie doar usor rumen pe fund, nu trebuie sa devina crocant.

In general dupa 15 minute blatul este la consistenta perfecta si il putem scoate din cuptor.

Il desprindem usor de hartia de copt, apoi il asezam pe un prosop curat, usor umed, din bumbac.

Rulam blatul cu grija sa nu se rupa la margini si lasam in prosop cateva minute.

Este mai bine sa pregatim crema caramel inainte de a ne apuca sa preparam blatul, fiindca asa are timp suficient sa se raceasca si sa se intareasca.

Instructiunile de pregatire ale cremei caramel le gasiti in reteta crema caramel.

Tot cu ajutorul prosopului, readucem blatul la forma initiala, asezam uniform crema caramel si rulam din nou, presand usor rulada cu mainile.

O punem in alt prosop, nu umed ci uscat si o pastram asa cateva ore inainte de servire. Evitam astfel sa se intareasca blatul.

Este foarte pufoasa si usor de taiat cu un cutit umed, ca sa nu se lipeasca de el crema.

Este o prajitura fina, delicioasa si ideala pentru multe ocazii speciale, sarbatori sau doar ca sa va satisfaceti pofta de ceva dulce si bun!

Pofta buna si mult spor!

11 Response to "Rulada cu crema caramel"

  1. Emily says:

    oh, ce buna trebuie sa fie! Ador caramelul!
    te pup!

    Simona says:

    Tare mult imi place reteta asta..

    Danutza says:

    Emily, intr-adevar este super buna! :)

    Pupici :*

    Danutza says:

    Si mie Simo :) Pup:*!

    mirela says:

    Bine arata,,,vreau si eu!!!!

    Danutza says:

    Multumesc! Serveste. draga mea! :*

    Aratã yummy:)

    Cristina says:

    Eu zic sa fecm schim de o felie, caci tare mi-e dor de caramel!

    Danutza says:

    Desigur, rulada ta cu mere arata asa de bineee, ca as vrea chiar 2-3 felii :) Pup!

    si eu vreau cateva felii de rulada ;). tot la crema mi se duce gandul

    Danutza says:

    Monica, te servesc cu mare drag :*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.