Pui la cuptor umplut cu ficatei
By http://retetegg.blogspot.com/
Prima data am mancat un pui umplut delicios la soacra mea si de atunci mi-a tot stat gandul la el.
Ieri de ziua mea n-am mai ratat ocazia sa-l fac, mi-am sunat soacra sa-i cer reteta si-am pornit la treaba.
Am folosit:
Prima data am mancat un pui umplut delicios la soacra mea si de atunci mi-a tot stat gandul la el.
Ieri de ziua mea n-am mai ratat ocazia sa-l fac, mi-am sunat soacra sa-i cer reteta si-am pornit la treaba.
Am folosit:
- 1 pui (1500 gr), 500 gr ficatei de pui, 1 legatura de patrunjel, 4-5 linguri ulei de masline, 1 pahar cu apa, 1 pahar cu vin alb, condimente: sare, piper, cimbru, oregano, busuioc, ghimbir, nucsoara, boabe de ienibahar, foi de dafin, verdeturi de Provence.
Puiul l-am spalat foarte bine, i-am taiat extremitatile aripilor si l-am pus intr-o oala cu apa clocotita pentru 10 minute. Am facut operatiunea aceasta ca sa iasa sangele din el.
Ficateii i-am fiert si i-am lasat sa se raceasca. I-am tocat marunt, la fel si verdeata. I-am amestecat cu 2 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru si oregano.
Puiul l-am spalat din nou foarte bine, l-am umplut cu ficatei si l-am asezat intr-o tava unsa cu ulei.
L-am uns cu putin ulei de masline, l-am condimentat cu toate cele de mai sus. In tava am adaugat apa si 1/2 pahar cu vin.
Am pus tava la cuptor si am lasat la foc potrivit 1 ora si jumatate. La jumatatea timpului de coacere am stropit cu restul de vin.
Nu pot sa descriu in cuvinte cat este de bun, cel mai bine este sa-l testati si voi sa va convingeti.
Il servim cu orice garnitura dorim ... eu n-am mai facut garnitura pt el caci mai aveam si alte bunatati la masa. Merge de minune si cu gogosari sau castraveciori in otet.
Pofta buna si dupa-amiza placuta!
Ficateii i-am fiert si i-am lasat sa se raceasca. I-am tocat marunt, la fel si verdeata. I-am amestecat cu 2 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru si oregano.
Puiul l-am spalat din nou foarte bine, l-am umplut cu ficatei si l-am asezat intr-o tava unsa cu ulei.
L-am uns cu putin ulei de masline, l-am condimentat cu toate cele de mai sus. In tava am adaugat apa si 1/2 pahar cu vin.
Am pus tava la cuptor si am lasat la foc potrivit 1 ora si jumatate. La jumatatea timpului de coacere am stropit cu restul de vin.
Nu pot sa descriu in cuvinte cat este de bun, cel mai bine este sa-l testati si voi sa va convingeti.
Il servim cu orice garnitura dorim ... eu n-am mai facut garnitura pt el caci mai aveam si alte bunatati la masa. Merge de minune si cu gogosari sau castraveciori in otet.
Pofta buna si dupa-amiza placuta!
imi place foarte mult reteta ta de pui umplut, multe arome :D!
Mamma mia, ce "dezmatat" poate sta puiul asta... imi vine sa iau cutitul si furculita si sa-l "operez" la figurat si sa-l maninc la propriu... Pupici !!!
Multumesc Andreea! Am vrut sa fie cat mai aromat si cum ne plac toate condimentele le-am pus pe toate:))
Daniela, noi ieri glumeam inainte sa-l taiem si-am zis ca-i curcanul de la americani, ne gandeam cine sa-l taie:)) A fost chiar delicios, umplutura e super buna! Pupici!
foarte bun!!!!!!!pup
Multumesc Dana! Pup!!
arata foarte bine! imi place tare mult si combinatia folosita pentru umplutura! te pup cu mare drag
Merci mult Emily! Mie mi se pare o umplutura destul de simplu de facut si foarte gustoasa:) Te pup!
yamiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!
ce bine arata!!!
Interesanta combinatia. O sa o incerc cu siguranta :D
Sigur o sa-ti placa! E reteta de la mama soacra, n-are cum sa nu fie buna:))