Pui la cuptor umplut cu ficatei











By http://retetegg.blogspot.com/

Prima data am mancat un pui umplut delicios la soacra mea si de atunci mi-a tot stat gandul la el.

Ieri de ziua mea n-am mai ratat ocazia sa-l fac, mi-am sunat soacra sa-i cer reteta si-am pornit la treaba.

Am folosit:
  • 1 pui (1500 gr), 500 gr ficatei de pui, 1 legatura de patrunjel, 4-5 linguri ulei de masline, 1 pahar cu apa, 1 pahar cu vin alb, condimente: sare, piper, cimbru, oregano, busuioc, ghimbir, nucsoara, boabe de ienibahar, foi de dafin, verdeturi de Provence.
Puiul l-am spalat foarte bine, i-am taiat extremitatile aripilor si l-am pus intr-o oala cu apa clocotita pentru 10 minute. Am facut operatiunea aceasta ca sa iasa sangele din el.

Ficateii i-am fiert si i-am lasat sa se raceasca. I-am tocat marunt, la fel si verdeata. I-am amestecat cu 2 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru si oregano.

Puiul l-am spalat din nou foarte bine, l-am umplut cu ficatei si l-am asezat intr-o tava unsa cu ulei.

L-am uns cu putin ulei de masline, l-am condimentat cu toate cele de mai sus. In tava am adaugat apa si 1/2 pahar cu vin.

Am pus tava la cuptor si am lasat la foc potrivit 1 ora si jumatate. La jumatatea timpului de coacere am stropit cu restul de vin.

Nu pot sa descriu in cuvinte cat este de bun, cel mai bine este sa-l testati si voi sa va convingeti.

Il servim cu orice garnitura dorim ... eu n-am mai facut garnitura pt el caci mai aveam si alte bunatati la masa. Merge de minune si cu gogosari sau castraveciori in otet.

Pofta buna si dupa-amiza placuta!

11 Response to "Pui la cuptor umplut cu ficatei"

  1. Unknown says:

    imi place foarte mult reteta ta de pui umplut, multe arome :D!

    Mamma mia, ce "dezmatat" poate sta puiul asta... imi vine sa iau cutitul si furculita si sa-l "operez" la figurat si sa-l maninc la propriu... Pupici !!!

    Danutza says:

    Multumesc Andreea! Am vrut sa fie cat mai aromat si cum ne plac toate condimentele le-am pus pe toate:))

    Danutza says:

    Daniela, noi ieri glumeam inainte sa-l taiem si-am zis ca-i curcanul de la americani, ne gandeam cine sa-l taie:)) A fost chiar delicios, umplutura e super buna! Pupici!

    Dana C says:

    foarte bun!!!!!!!pup

    Danutza says:

    Multumesc Dana! Pup!!

    Emily says:

    arata foarte bine! imi place tare mult si combinatia folosita pentru umplutura! te pup cu mare drag

    Danutza says:

    Merci mult Emily! Mie mi se pare o umplutura destul de simplu de facut si foarte gustoasa:) Te pup!

    Anonim says:

    yamiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!
    ce bine arata!!!

    Raluca says:

    Interesanta combinatia. O sa o incerc cu siguranta :D

    Danutza says:

    Sigur o sa-ti placa! E reteta de la mama soacra, n-are cum sa nu fie buna:))

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.