Musaca cu dovlecei










Am pregatit o reteta de musaca foarte delicioasa. Am inlocuit un strat de cartofi cu unul de dovlecei, o combinatie gustoasa si savuroasa :) . Merita sa o incercati!

Am folosit:
  • 3 cartofi, 2 dovlecei, 500 gr carne tocata de porc, 1 ceapa 3-4 linguri bulion, 4 linguri sos de rosii, sare, piper, patrunjel, cimbru.

Umplutura am pregatit-o din ceapa, sos de rosii, carne si condimente.
Am tocat ceapa foarte fin si am calit-o, apoi am adaugat carnea si bulionul. Am calit aproximativ 7-8 minute si spre final am condimentat cu cimbru, piper, sare.

Cartofii si dovleceii i-am taiat felii.

Am asezat in cratita pentru cuptor unsa cu ulei un strat de cartofi, apoi am pus umplutura de carne. Am incheiat cu un strat de dovlecei si am bagat compozitia la cuptor pentru 20 de minute.

Dupa 20 de minute am scos musacaua din cuptor si am pus peste ea sos de rosii.

Am mai lasat inca 35 de minute in cuptor la foc potrivit.

La final am adaugat patrunjel tocat marunt.

Am servit cu salata de sfecla rosie.

Pofta buna!

2 Response to "Musaca cu dovlecei"

  1. Imi plac dovlecei. Daca si tie iti plac, puteai sa faci numai cu dovlecei fara cartofi. Are tinuta, asa cum are si musakaua de vinete. Pupik.

    Danutza says:

    Si mie imi plac dovleceii, de aceea i-am si folosit:)

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.